danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

2015 840 473 norge glomma

Lang, vandrig og varieret...

Med sine lidt over 600 kilometers længde og varierede løb er Glomma ikke alene Norges længste, men også mest fiskerige elv.

Glomma udspringer ved Aursundet nordøst for Røros og og modtager gennem sit løb i den elvdalen vand fra et utal af større og mindre tilløb. Glomma har sin udmunding i Oslofjorden ved Frederiksstad. 

Glomma har en god bestand af ørred og stalling!

Glomma har en god bestand af ørred og stalling! Ofte står ørrederne tæt op ad bredden, gerne under udhængende træer og på steder hvor det kan være svært at nå dem!

Reguleret og ureguleret strømvand

I den øvre del af Glomma kan du fiske i et ureguleret strømvand. Først ved Elvdal er møder du den første opstemning og vandkraftværk. 

Bedre fiskeri 

Da jeg i 80érne boede og fiskede omkring de mange fine campingpladser der er etableret ved Glomma tjekkede jeg altid den fryser som var sat op til fri brug for campingpladsens gæster. Typisk var fryserne fyldt af små ørreder og stallinger. Det var tydeligt at de fleste af dem der fiskede her, var mad-og forrådsfiskere. 

Større fisk var sjældne og vi skulle som oftest finde dem på de mindst tilgængelige steder.

Alt var altså ikke bedre i de gode gamle dage. I dag er der flere steder indført reguleringer med fangstbegrænsning, mindste- og størstemål eller C&R. Reguleringerne betyder at fiskene er blevet både større og flere, mens man samtidig kan tage en stalling eller to til grillen eller rygeovnen. 

Lejrliv

Vi er på en plads lidt opstrøms Rena by. Når der ikke fiskes laves der mad, bindes fluer og slappes af med at lytte til vandet og naturen!


Stallinger i strømmen - ørreder i skjul!

Glomma har en god bestand af ørred og stalling! 

Ørrederne finder man oftest hvor der er større sten og gerne tæt på bredden.   Under udhængende træer, i det rolige bagvand og hvor der iøvrigt er både føde og muligheder for skjul, er der ørreder. 

Stallingerne står gerne i det riflede vand uden alt for kraftig strøm.   

Slank stalling fra Glomma

 Flere og flere praktiserer Catch & Release. På enkelte strækninger er der etableret Fly Only, Fangsbegrænsninger og C&R. Reguleringerne har sikret flere og større fisk! 

Døgnfluer og vårfluer

Den store overflade betyder, at Glomma i varme perioder kan komme op på badevandstemperature. Lys og temperaturstigningen kan sætte gang i klækningerne, og i en lidt længere periode med sol op sommer, kan generationen af vårfluer og døgnfluer hurtigt være “brændt af”. Nogen gange har jeg haft på fornemmelsen, at der ligefrem er fødemangel. Forskellige landinsekter og specielt flyvemyre er så et kærkomment kosttilskud mellem forårets og efterårets generationer af døgnfluer, slørvinger og vårfluer.

Glomma4

Frank Oksborg fisker opstrøms Campingpladsen ved Atna. 

I dag skal vi have fisk!

Selv om C&R er hovedreglen, ender der i løbet af en fiskeuge altid  et par fisk på middagsbordet!


 

Elgjægeren i Atna

Elgjægeren i Atna. Trofæerne hænger til afpildning!

Fluebinding i bilen

Fluebindingstasken er altid med på farten.... og lidt tørfluer bundet med Glomma i baggrunden er ikke det værste! 

Natmad ved Glomma

Frank Oksborg var forlængst gået til ro på forsædet. Jeg nød sommernatten og en god snak med Bjarne Fries. Hørte flere gange en fisk tage vårfluer på overfladen få, meter fra bålpladsen. Vil du, spurgte jeg Bjarne uden at gjorde tegn til at hente fluestangen. Fisken blev højlydt ved med tage vårfluer.... Efter omkring et kvarter kunne jeg ikke længere dy mig. Fluen blev placeret på baggrund af lyden og da jeg umiddelbart efter jeg havde kastet igen hørte der blev taget føde på overfladen, stammede jeg op. Og sandelig der var fast fisk. Der var god gang i bålet og vi var begge lidt sultne. Stallingen blev landet slagtet og spist inden for 10 minutter. Hvem sagde frisk fisk?

Pontonbåds stalling

Vi skiftedes til at søsætte Bjarnes pontonbåd  og så drifte ca 6 kilometer nedstrøms. Der var altid gode fisk i bagvandet bag de store sten der ligger uden for vadefiskerens rækkevidde. 

Potente Glomma

Pontonbåden er søsat ca 20 kilometer opstrøms Rens By. En god dags drift og fiskeri venter!

Nyttige links 

Glommaguiden 

Kvennans Camping 

Køb dine fluer her!

fliesforsale.dk - fluer der fanger!

 

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16