danlendenosv

Grej til geddefluer

Artikelindeks

gedder grej stang hjul

Grejmæssigt adskiller fluefiskeriet efter gedder, i forhold til eksempelvis kystfluefiskeri efter havørred, sig mest ved forfanget og fluerne.

En udskiftning af forfanget og en lidt større flue, vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til at konvertere til en gang god gang geddefiskeri!

Eller endnu bedre: En 9" #8 stang monteret med flydeline, I-line eller en sinktip line på et solidt og ikke alt for tungt hjul med en stabil bremse sammen med det tilpassede forfang, er i langt de fleste tilfælde det ideelle grej når det gælder en gang spændende geddejagt i åen, søen eller på den brakke kyst.

Årsagen til, at det er nødvendigt at ændre på set-up’et er fluernes størrelse og geddernes tandsæt.

Med bevistheden om at gedden i de fleste tilfælde foretrækker en ordentlig mundfuld, er det svært at begrænse sig ved fluestikket. Vi ved at Naphans gerne vil have det stort!

Imidlertid gælder det om at få sammensat stang, line og forfang, så store fluer kan kastes og præsenteres på et kort og kraftigt forfang.

Og det er da for de fleste også sådan, at selv om man efter bedste evne prøver at begrænse sig mest muligt ved fluestikket, så ender de fleste geddefluer med at blive relativt vægtige og byde på en del luftmodstand i forhold til andre fluer.

Grejet skal også vægtmæssigt være balanceret, således at arm og håndled ikke er smadret efter dagens fiskeri!
gedder grej kast

Lidt større fluer og et solidt forfang og du er i gang som geddefluefisker!

1000_200_stalling_rena.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers