Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

  • Nyt om miljø og fiskeri!

Skarvgruppen: Johan Gadegaard, Niels Åge Skovbo, Torben Thinggaard, Mikkel Dyekjær, Jonas Høholt har oprettet et kort i google maps til registrering af skarven i DK. Forskerne ikke alene skal bygge deres tal på, hvad ornitologerne observerer, siger de!

Skarvforvaltningsplanen skal revideres i 2014, og det skal selvfølgelig gerne ske på et oplyst grundlag.

Samarbejder med forskere

Der er indgået et samarbejde med Thomas Bregnballe, seniorforsker ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet og Niels Jepsen, seniorforsker, PhD, ved DTU Aqua.
Begge forskere kigger med, og vil bruger kortet som et værdifuldt redskab for at forstå, hvor skarven opholder sig gennem året.

Derfor har vi brug for din hjælp!

Fortæl os om dine skarv-observationer. Alt er relevant, også selvom du bare ser en enkelt. Vi vil gerne vide følgende:

  • Hvor har du set dem. En grundig angivelse af sted er vigtig! Det hjælper os med at sætte markeringen det rigtige sted.
  • Dato og tid.
  • Antal fugle. Kan du ikke nå at tælle, så angiv et anslået tal.
  • Hvad lavede fuglene. Fouragering, rast, overnatning eller overflyvning. Ved overflyvning - fortæl gerne hvilken vej de fløj.
  • Suppler meget gerne med billeder.

Det er meget vigtigt, at vi kun får seriøse indberetninger. Ellers har kortet ingen værdi, og en hel masse arbejde er spildt. Så hellere lidt forsigtig, hvis du er i tvivl. Af samme grund er det besluttet, at du ikke kan skrive dine observationer direkte ind på kortet. I stedet beder vi dig om at kontakte os, og så skriver vi det ind.

Kontakt os på denne email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kortet finder du her: https://maps.google.com/maps/ms?msid=218368907222554751553.0004d7757ea2c6f58cbc7&msa=0

Angivelserne er delt op i 3 kategorier. Rød = vandløb. Grøn = sø. Blå = kyst.{jcomments on}

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd.  Kasteinstruktion og fisketeknik.
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!