Danish Dutch English German Italian Japanese Norwegian Spanish Swedish

  • Nyt om miljø og fiskeri!

Torsdag den 28. september.170928 Randers Raadhus

Stort set alle bakker om at Naturpark Randers Fjord og Gudenåen er store aktiver for kommunen. Men når vi kommer til de mindre vandløb, der er en betingelse for en god ørredbestand, ser det anderledes ud. 

Det gælder vores mindre vandløb

Bliver jeg valgt til byrådet vil jeg arbejde for at der sættes større fokus på vores mindre vandløb. Jeg vil have udarbejdet en handlingsplan der præcist beskriver opgaverne med at løfte vandløbene op til blåt niveau.

I alle vandløb skal der tages initiativer og igangsættes arbejde så de huser en ørredbestand på mere end 130 stykker på 100 kvm. hvilken på ørredkortet giver en blå markering. 

Ikke en umulig opgave

Udover at en forbedring af vandløbene giver et bedre vandløb og en større biodiversitet, er der også god økonomi i projekterne. Fx er det beregnet, at ørredproduktionen i den lille Oksbæk (et afspærret tilløb til Svejstrup Bæk), vil kunne producere for 140.000 kr. ørreder pr. år. 

Derudover vil en bedre og naturlig ørredbestand i Gudenåen og Randers Fjord være et aktiv når det gælder om at tiltrække lystfiskerturister. Det gælder blot om at komme igang!

170928 trout randers map

Ørredkortet er netop blevet opdateret og som det fremgår er der store muligheder for forbedringer. 

SE ØRREDKORTET 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd.  Kasteinstruktion og fisketeknik.
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!