danlendenosv

Ulnits.leth

LIVESTREAMING: POLITIK, MILJØ OG FISK!

Fiske og miljønyt

HenrikLethKV21Har besluttet at stille op til 4 år mere i byrådet!

KV21 banner

For vild Randers natur!

Fredag den 24. november 2017.171124 naturpark skov

Urørt skov i den nordvestlige del af Snedkerskov, Fussingø (foto © Rune Engelbreth Larsen)

Vildere naturreservat i Randers Kommune skal gavne trængt natur og booste grøn turisme i kommunen, foreslår netværket ”Bæredygtig Randers Kommune”

En vifte af politikere fra forskellige partier og lister vil gøre Randers Kommune til et tilløbsstykke for vildere natur i Danmark. Vi vil arbejde for etableringen af et 10 kvadratkilometer stort naturreservat i Fussingø-området, hvor naturen får lov til at blive vildere og meget mere oplevelsesrig med vildheste og bisoner: NATURnationalpark Fussingø

Et netværk af byrådskandidater fra Socialdemokratiet, Beboerlisten, SF, Velfærdslisten, Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Sociallisten står sammen om at gøre Randers til foregangskommune for at løfte trængte naturværdier. Dansk natur er desværre trængt på mange fronter, fordi vi ikke reserverer arealer, hvor naturen får lov til at være naturligere på egne præmisser. Det kan vi gøre uden konflikter mellem landbrugsinteresser og naturhensyn, hvis det sker på de statsligt ejede arealer ved Fussingø.

Derfor vil vi gøre en forskel for naturen i Randers Kommune og efter valget undersøge mulighederne for at etablere Naturnationalpark Fussingø: 10 kvadratkilometer natur, hvor skovene får lov til at slippe for motorsavene og fremadrettet udvikle sig naturligt til gavn for alle skovens arter og samtidig byde på rigere oplevelsesmuligheder for kommunens borgere og turister.

Vi vil gå i en konstruktiv dialog med Naturstyrelsen og tage kontakt til private fonde om en fondsfinansering af projektet og dermed sætte Randers Kommune endnu tydeligere på danmarkskortet. Meget gerne i et tæt samarbejde med andre partier samt Randers Regnskov, der i forvejen har den regionale ekspertise og stor erfaring med naturarbejde på højt internationalt niveau.

Vi forudser, at projektet på linje med Randers Regnskov kan tiltrække turister til kommunen og samtidig være et nationalt fyrtårnsprojekt for, hvordan dansk naturtilstand også andre steder kan forbedres gennem lignende projekter.

Håbet er, at yderligere arealer kan inddrages på kortere eller længere sigt via opkøb.

Bæredygtig Randers Kommune består af: Torben Hansen, Socialdemokratiet Henrik Leth, Socialdemokratiet Kim Kristensen, Beboerlisten Henrik Konradsen, Velfærdslisten Tine Vinstrup, Velfærdslisten Kalle Nielsen, Enhedslisten Signe My Scharling Bernberg, Socialistisk Folkeparti Mette Guldhammer Øllegaard, Alternativet Hans Toftdahl, Radikale Venstre Palle Bertelsen, Sociallisten Pia Christensen, En bæredygtig Randersegn

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér