danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Pontonbåde i Oslofjorden

Gutterne på billedet mødte jeg i Oslo Fjorden ved Mos

Når svømmefødder og årer ikke giver tiltrækkeligt med fremdrift må der heste på hækken...

Møder flere og flere pontonbåde der har fået påmonteret en påhængsmotor, elektrisk eller benzin.

Fordelen med en motor er naturligvis større rækkevidde med færre anstrengelser. Modsat er ulempen højere vægt, og ved en benzinmotor, støj!

Selv om jeg vil indtil videre holde mig til CO2 fri fremdrift – altså årer og svømmefødder, vil jeg gerne have nogle tilbagemeldinger fra motorbrugere!

I en kommentar sagde Claus fra Horsens:

"Pontonbåden er i flere modeller egnet til påhængsmotor.marchhastighed målt med gps i farvand uden strømpåvirkning 6-8 km/timenForvent ikke stor fart. Ulemper: støj,lugt af benzinmotor ved vind ind bagfra.Fordele: Stor aktionsradius, stor mobilitet ved mange pladsskift, op til en hel dags sejlads på 1 liter benzin".

claus_fishcat_honda_motor

Claus Nielsen fra Horsens har monteret en Honda på "bagsmækken"!

Klaus_Horsens

Claus Thyregod Nielsen uden motor, men med gedde på fluen!

Tommy_Lundbaek

Tommy Lundbæk skriver:

Du vil gerne hører om "motorbisserne"s erfaringer med motor på en pontonbåd. Jeg har en 2.5 hk Suzuki 4 takter til at sætte på min Outcast Cougar. Det er en fornøjelse at kunne starte brumbassen når man vil på langfart. Jeg har tit holdt mig tilbage med at udforske næste pynt, fordi man er drevet med vinden og kan se frem til en hård ro tur op imod vinden. Eller man bare må se i øjnene at man er langt hjemmefra. Men ellers er det en fornøjelse at tøffe afsted med motoren i hurtig tomgang. På en dag med vindstille, så kan jeg slippe motorhåndtaget og bare læne mig tilbage i sædet. Ulemper... man må ikke tro at det er en speedbåd man får ud af det. Man skal sørge for at afbalancere opsætningen af stellet på pontonerne, når man får ekstra 13 kg ud og hænge på bagenden. Man skal huske at lukke for benzinhanen og tankudluftning når man vipper motoren op, ellers løber benzinen ud. Man skal huske at vippe motoren op, når man vil ind på lavt vand. Motoren ser jeg som et supplement til en større udnyttelse af mit fartøj. El eller benzin, det er spørgsmålet om hvad man helst vil slæbe rundt på. Jeg valgte benzin, fordi jeg kan bruge den som nødmotor på min båd også.

Tommy Lundbæks fuldt udrustede pontonbåd

Tommy Lundbæks fuldt udrustede pontonbåd! {jcomments on}

Fluefiskerdagene i Randers lørdag, nov 09, 2019 18 Days Læs mere om Fluefiskerdagene

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!