danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

I de kommende måneder vil turistforeninger i en storslået kampagne gøre fiskeinteresserede europæere opmærksomme på muligheden for komme til at fiske med garn under deres ferieophold i Danmark.

- På baggrund af efterhånden rigtigt mange undersøgelser ved vi, at det, turiskerne er mest interesserede i, er at fange rigtigt mange fisk, som de kan nedfryse og efter ferien tage med hjem, lyder det fra branchen.

 

130401 garn

I turistbrancen vurdere man, at garnfiskeri efter fx ørred vil tiltrække rigtigt mange tyskere og hollændere. 

Campingpladser med garn og frysekapacitet

Flere campingpladser, der er beliggende i områder med mange trækkende laks og havørreder, har allerede investeret i joller, garn og frysekapacitet.

- Her i det tidlige forår har vi oplevet et rekord stort antal bookninger. Jeg er positivt overrasket og er sikker på, at vi har fundet på et godt koncept, der tydeligvis har turisternes interesse, siger en tilfreds campinpladsejer.

Taget på sengen

Flere sportsfiskerforeninger erkender, at de ikke har været opmærksomme nok, og at det øgede garnfiskeri vil betyde en alvorlig trussel for vandrefiskene, herunder ørred og laks.

- Vi må stå sammen og undgå dette vanvid, der vil betyde, at flere værdifulde ørred- og laksestammer med sikkerhed vil blive udryddet.

Allerede i dag vil vi få indkaldt til protestmøder og tage kontakt til de ansvarlige politikere.