Apatiske, syge og døde Mariager ørreder

Fra DR:
Trådalger skyld i fiskedød

19. maj 2011 08.27 Mariagerfjord

Det var alger, der tog livet af fisk i Mariager fjord i sidste uge.

Det viser prøver taget af Naturstyrelsen.

- Prøverne indeholdt uhyggeligt mange skeletonema-alger, fortæller biolog Svend Bråten til Nordjyske Sti ftstidende.
Han mener, at de døde ørreder, er blevet kvalt, fordi trådalgerne har sat sig fast i deres gæller.

Der blev fundet døde fisk flere steder i den indre fjord, og i første omgang frygtede myndighederne, at det skyldtes et udslip fra Hobro Renseanlæg.


Randers den 15/05/11 Opdateret den 17/05/11
110515_mariager_syge_fisk

Mariager Fjord ørred som vi gerne vil ha' dem - sund, stærk og i god stand! 

Foruroligende meldinger
Den seneste uges tid har jeg modtaget flere tilbagemeldinger om døde, syge/ apatiske ørreder i Mariager Fjord. Både i Ørnedalsbugten og ved Kongsdal er der fundet døde ørreder. Flere har også mødt stimer af ørreder samlet på det lave vand, fisk der tydelig vis ikke har det godt og måske endda er døende.

Ikke iltproblemer
Tilsyneladende er det kun ørrederne der har det dårligt. Meldinger lyder på at kutlinge, hundestejler, rejer og krabber tilsyneladende trives i fjorden. Dette indikerer, at der ikke er tale om iltproblemer eller forgiftning, der i givet fald også ville ramme de øvrige arter! 

Må undersøges
Har aldrig tidligere oplevet noget lignende og vil gerne have flere tilbagemeldinger om både eventuelt syge og raske fisk. 

Opdateret 17/05/11 Fik fra en ven følgende:

"Hej Henrik.

Jeg har snakket med en af mine kollegaer, Han fortalte han havde snakket med en falckmand. Han havde været ude ved et udslip ved Hobro for ca 6 uger siden. De var ude og lægge flydespærringer ud da der var noget grønt stads der var løbet ud i fjorden. De var også 2 lystfiskere der var blevet indlagt i den forbindelse. Om det har noget med de syge ørreder at gøre ved jeg ikke".

Måske andre kan supplere med oplysninger? {jcomments on}