danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

ponton grej vedligehold

Større fiskeglæde med velholdt grej

Mens isen umuliggør fluefiskeri, er der masser af god fornuft i at give grejet en overhaling.

Hjulet

Flueline og bagline afmonteres. (Jeg benytter en linevinde). Efterfølges adskilles hjulet. Aksler lejer, bøsninger m.v. rengøres i rensebenzin. De rengjorte hjuldele lægges til tørre på et rent visketykke og smøres med eksempelvis Super Lupe inden samlingen. 

Stangen

Stangen skal også kikkes efter. Evt lakskader repareres. Efterfølgende, når evt lak er tør,  behandles klinge og løberinge med en grundig gang autovoks i god kvalitet. Autokoksen modvirker at den våde line "klæber" eller fryser sig fast på stangen. Hjulholderen renses og behandles med en gang silicone olie. 

Flueline og forfang

Fluelinen bør behandles med en gang line eller vinylplejemiddel, der gør de fleste flueliner glatte og godt skydende. Samtidig fforlænges levetiden mærkbart.

Tjek samtidig loops og evt knuder (ofte er fluelinen krakkeleret og svækket i enden hvor forfanget er monteret). Forfanget tjekkes for vindknuder og svage punkter.

 

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo