Årets sidste fiskedag!

Torsdag den 31. december 2020.201231 Karlby Klint Henrik Minor Vedel

Tid til kaffe og flueskift på årets sidste dag der på mange måder afspejlede det forgange fiskeår. 

Djursland: Sidste fisketur i 2020 gav en god oplevelse med en odder.

Djursland, Karlby Klint 

Odderen gav dagens største oplevelse

Mødtes kl. 09.00 og startede med kaffe og et smurt rundstykke. 

Vandet var faldende og klart. Himlen var grå og det var diset med nedsat sigtbarhed. Faktisk rigtigt dejligt fiskevejr!

Efter kort tid havde jeg kontakt til en ørred der nappede i fluen og desværre forsvandt i en hvirvel, da jeg lagde an til et nyt kast. 

Lidt efter så jeg noget ud af øjenkrogen, som jeg først troede var et mindre marsvin der jagte på lavt vand. Snart kunne jeg dog se at det ikke var et marsvin og ej heller en stor ørred. Det var tydeligvis en odder der koncentrerede sig om jagten og ikke tog notits af mig. Fumlede desværre lidt med telefoen og inden jeg fik tændt videoen var odderen kommet på god afstand. Prøv at se filmen. Odderen anes tydeligt. 

Tænker det er en odder, der for en periode har forladt Grenåen for at muntre sig lidt langs kysten.

Odder har jeg set før langs Djurlslandskysten, men det er ikke hverdagskost. 

Fiskeriet

Havde ikke de store forventninger og blev overrasket over at have kontakt til to ørreder. Torsk, som jeg tidligere jeg har fanget mange af på lidt dybere vand blev også prøvet, men sørgeligt nok uden at jeg mærkede det mindste. Sørgeligt at vi har haft skiftende regeringer, der ikke har kæret sig om en fiskeriforvaltning der ville havde kunne sikre os en stor fiskerigdom langs vores kyster. Sørgeligt og dumt, at man har ladet fiskerierhvervet "støvsuge" havet for stort set alt liv i bestræbelserne på kortsigtet profit...

Udover de to mindre ørreder jeg havde kontakt til, så Henrik Minor Vedel en lidt større ørred der "head and tailede". Den svømmer stadig og kommer måske til at ende i odderens mave nytårs aften... 

201231 Karlby Klint

Det er altid en god oplevelse at fiske under skrænterne og nyde den smukke bund hvor det ene rev afløser det andet. For nogle årtier siden var det også en sikker plads når der skulle en torsk på bordet! 

 Hvad udad tabes, skal indad fanges (Om det tidligere kystnære fiskeri)

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers