Børsteorm

Lørdag den 13. februar 2022.220212 fjellerup two boats

Djursland, Fjellerup: Vandstanden er lav og efter et par timers fiskeri er det tid til en pause og snak!

Masser af fødeemner - få fisk!

Da der efter fisketegnets indførelse i 1992 blev skruet op for massive udsætninger og et efterfølgende godt fiskeri, var vi mange der frygtede, at de store mængder havørreder langs kysten ville ville udgøre en næringskonkurrent til de øvrige fisk som fx. torsken. 

Sådan gik det imidlertid ikke. Snart blev større og større del af fisketegnsmidlerne brugt til undersøgelser og forskning, der tidligere var betalt af den store fælles kasse. Udsætningerne blev færre og udgør i dag kun en lille del af fisketegnsmidlerne. 

Desværre blev ørrederne heller ikke en konkurrent til de øvrige kystnære fiskearter, der i dag stort set er opfisket/borte. 

I dag står vi så med fjorde og kyststrækninger med masser af fødeemner som børsteorm, kutlinge, rejer m.v.

I dag oplevede at der var en del børsteorm i vandet. Vi kunne nyde synet af styrtdykkende måger der snart kom op med en af de store orm i næppet. 

Opbakning til udsætning

Fornylig annaoncerede Grenå Sportsfikerforening at de havde mulighed for at købe overskuddet af ørredsmollt avlet på moderfisk fra Kolind Sund. Et opslag på Facebook gav kroner og snart var der samlet penge ind til udsætning af ørrederne, der nu kommer til at svømme langs Djurslandskysten istedet for et sted i tyskland. 

Vi var rigtigt mange der mobilpayede et beløb - tydeligvis er der opbakning til udsætninger. 

Forhåbenligt får vi god fornøjelse af udsætningsørrederne, men siden de succesrige udsætninger i 90érne og i begyndelsen af det nye årtusinde, har alle ved selvsyn kunne se hvorledes antallet af skrarv er øget dramatisk, og er i dag er på et unaturligt højt niveau... Skarven har sammen med kommercielt overfiskeri haft en stor indflydelse på fiskebestandenes kollaps. 

På dagens tur havde Lars Andersen kontakt til en mindre ørred.

Måske du skulle læse dette: Fisk er blevet en sjældenhed

220212 fjellerup stone vegetation

Apropo stenrev. Både store og små sten gør nytte!

220212 fjellerup beach

Vi fisker i badekarrene mellem revlerne hvor der så småt er kommet gang i børsteormene. 

220212 fjellerup fly keeperTester næste generation af den magnetiske holder til mine fluer.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers