Søndag den 12. februer 2023. Djursland, Fjellerup: Med frisk vind på tværs, næsten 10 graders varme og høj vandstand er forholdene perfekte til fiskeri i "badekarrene", som på billedet er tydeligt markeret.
Små blanke og god motion
Den sidste måned har mit fiskeri været begrænset og det er langt fra blevet til de normale tre ture om ugen. Fruen og hendes brækkede lårben skal først og fremmest passes. Det kan mærkes!
Min ellers gode fysik blev udfordret på den gode måde da jeg skulle ro og fodpadle Mosqeeto'en op mod vinden. Havde med vilje ikke monteret motoren for netop at genvinde lidt kondition og muskelmasse.
Fiskede både i det dybere vand ude bag revlerne og i det lave vand mellem revlerne.
På forfanget havde jeg bundet en ny flue som havde forladt fluestikket for få dage siden.
Lars lagde ud med at miste to mindre ørreder der tydeligvis fouragerede tæt på strandbredden. Lidt senre landede Lars en af de små iltre blanke fisk.
Jeg havde først et kort bekendstab inden en lille ørred måtte en tur i nettet for en kort bemærkning.
Ingen skarv og sæler
Længe siden jeg har været på tur uden at møde skarv eller sæl. Fik den tanke, at der også langs djurslands nordkyst også er ved at være spist op....
Lars Andersen genudsætter en af dagens mindre ørreder.
"Gavtyven" blev dagens flue...
Blæretang vokser typisk på steder hvor der er bevægelse i vandet. Blæretang har stor betydning for vandmiljøet, da den både tjener som levested for mange dyrearter og som et vigtigt filter for at holde vandet rent. Tangen har nemlig evnen til at optage næringsstoffer og andre stoffer fra vandet og binder dem i deres bladstrukturer. På denne måde kan blæretang fx hjælpe med at rense vandet for skadelige stoffer og bidrage til et sundt og balanceret økosystem. I forbindelse med de nye stenrev i Randers Fjord vil jeg organisere en tur hvor vi opsamler blæretang på små sten fx ved Fjellerup for efterfølgende genudstætning i stenrevene.