Sommerfest med fjæsingdans

100801_frokost

Bombayfly drenge nyder ørred og hellefisk i forbindelse med foreningens årlige sommerfest i Gjerrild.

Det sociale stod som vanligt i højsædet da den højtprofilerede og mundtre Randers fiskeklub Bombayfly, igen i år holdt fiske og sommerfest i Gjerrild. 

Vi ankom fredag eftermiddag og kunne med det samme konstatere, at vandet, på trods at kraftig fralandsvind, var rimeligt klart og fiskbart. Fik hurtigt gjort grejet klar og fangede i løbet af 15 minutter en mindre ørred og et par hornfisk. 

Flere fik pontonbådende pustet op og der kom gang i fiskeriet. Desværre var det ikke meget vi så til havørrederne, selv om jeg fredag fik endnu et mindre eksemplar. 

Med modsat ørreder, multer, torsk og makreller, som vi vist alle havde drømt om, var der rigtigt mange fjæsinge. Specielt hen under aften og om morgenen, var fjæsingerne ikke mindre en en regulær plage, der gjorde det umuligt at have fluen i vandet andet end få sekunder uden bid. 

Derudover kunne vi nyde synet af tumlende marsvin, der ikke holdt sig tilbage og kom meget tæt på land og pontonbåde.

100801_fjaesing

Fjæsingerne er bestemt ikke kræsne. Tog alt lige fra store torskefluer til poppers. Det er forøvrigt en fremragende spisefisk, både som varmrøget, grillet eller stegt! 

100801_havorred

En af turens få og mindre havørreder fangede jeg fredag eftermiddag.

100801_hornfisk

Sommerhornfisk der nåede fluen inden en af de utallige fjæsinger forgreb sig.

100801_grej

Den gode stemning og meldingerne om fiskeriet, betød at det meste grej, det meste af tiden hang til skue!

100801_mong_maager

Mågesjov har fået en ny betydning. Mong kørte på vej til Sangstrup ind i en flok måger. Et par bombaydrenge mente ikke at de fine fugle blot skulle efterlades i rabatten. Mågerne blev lagt i seng - i Mongs seng. Om Hvide Måge senere er kommet på stereoanlægget, og om hvad der skete da et andet medlem i kådhed ladede sit vand i kammeratens linekurv og hvad der ellers blev lavet af narrestreger, vil du sikkert kunne læse i den officielle beretning som med garanti snart vil kunne læses på www.bombayfly.dk

{jcomments on}

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers