Stevns: Heldagsgråt og blankt

Fredag den 12. april 2024.240412 stevns dorteStevns: Besøger "broderskabet" sammen med Dorte. Også et dejligt gensyn med fiskevandet og en mindre blank stevnsørred.

240412 DSF monopolet

Fra venstre Christian Stenild, Pure Fishing, Henrik Leth, med på afbud og formand Torben Kaas, DSF. Der blev vendt spørgsmål som aktivisme, fiskepleje og politisk indflydelse. 

Første tur efter stormfloden

Efter en uge hvor jeg havde fornøjelsen af at holde fordrag om Randers Fjord, forureningen fra bl.a. Nordic Waste og mulighederne for en genopretning af økosystem og fiskebestand, og efterfølgende deltage som en del af monopolet på DSF's landsdelmøde i Aalborg, gik turen torsdag til Stevns. 

Den 21. - 23. oktober blev området var hårdt ramt af stormfloden. Overalt langs kysten er man igang med at genopbygge og forstærke stendiger og andet. Ingen ved hvornår høj vandstand igen rammer området. 

Jeg var spændt på at se om bundforholdne havde ændret sig siden sidst. Var der dukket nye stenrev op, eller var tidligere sandet til? 

Stort set alt ligner sig selv enkelte steder er der dog sket forandringer. Blandt andet er enkelte områder dukket nye sten op fra sandbunden. Stenene er i modsætning til de "gamle" sten helt fri for bevoksning, noget der dog hurtigt vil ændre sig. 

Vandstanden var lav og jeg fiskede koncentrrede mit fiskeri i området lige efter den første revle. Vanddybden ligger her på ca. 1,5 meter. 

Det lykkedes at lande og genudsætten en mindre blank ørred. Havde desuden en fisk der fulgte fluen og nappede tre gange  uden at blive kroget. 

Aftenen gik med madlavning og lidt jam session hvor brormand og en nabo, Lars Lund hyggede sig på guitar og bas. Rigtigt hyggeligt. 

240412 stevns kystsikring

Langs hele kystvejen er skaderne efter efterårsstormen ved at blive udbedret. 

240412 stevns sten

Vestenvinden gjorde sit til den lave vandstand. 

240412 stevns trout

Fik en mindre blank ørred i nettet og havde en anden der tre gange nappede til fluen.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers