I det salte!

Søndag den 30.december 2018.181230 picton streamer

Fiskede med en streamer som der var stor interesse for. Også en større fisk fulgte nysgerrigt efter...

Picton, New Zealand

Det er afgang til Wellington og nordøen om formiddagen den 1. januar. Ser frem til godt vejr og til at nyde turen gennem smukke fjorde.

Tog i dag en lille forsmag på turen og søsatte min Anderson Mosqeeto fra stranden i en af de mange bugter og fjorde, der findes i det store Picton område. 

Udover at forsøge mig med fluestangen og en streamer, skulle vi også tage billeder til en instruktion i klargøring og brug af Mosqeeto’en.

Planen er nemlig, at bådes efterlades hos min datter i Taupo. Interesserede vil her vil kunne bese, eller leje den. Er der  lokal interesse, er det også meningen, at Camilla bliver forhandler af Anderson Pontoons her i New Zealand. En anden, og ikke mindst vigtig del af projektet er, at jeg ved fremtidige NZ besøg har en båd til rådighed. Og netop Taupo, hvor Camilla arbejder og bor er et godt udgangspunkt for måske fremtidige fiskeoplevelser.

Tilbage til dagens tur. Tidevandet var på laveste, men stigende da jeg søsatte. Har aldrig tidligere fisket i området og havde da heller de store forventninger. Tilsyndeladende er der mange fiskearter som vi sket ikke kender.

Startede med at ro lidt med streameren på slæb.

Omkring en pynt roede jeg tættere på land og begyndte at kaste ind over det lave vand. Mærkede snart, at der var fisk og stor interesse for min streamer!

Viste ikke hvad det var fisk der havde taget min flue. Blev dog hurigt klar over, at det var en fisk med kræfter og vilje. Fandt senere ud af det mest sandsynligt var en Kahawai jeg havde fanget.

Der var mange af dem, og der var hele tiden bud efter streameren.

Fire af de smukke fisk måtte slutte dagen med en tur i nettet og på rensebordet, hvor slagtermester Fries tog sig kærligt af dem!

Vi var lidt spændt på smagen, men blev allerede efter første mundfuld enige om at prøve lykken i morgen, årets sidste dag! Måske kan jeg endda lokke Bjarne ud i det salte?

181230 picton bay

Søsatte ved en lille hyggelig campingplads hvor vi også vil fejre nytår. I baggrunden set vores camper. 181230 picton lowtides

Tidevandet var så småt begyndt at stige da jeg bar båden ud i frit vand.181230 picton kahawai

Min vist nok første Kahawai - en lille fighter der også er meget velsmagende. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers