Årets sidste dag!

Mandag den 31. december 2018.181231 picton bay badedag

Vi skal selvfølgelig ud at bade på årets sidste dag!

New Zealand, Picton 

Vi har besluttet at sige farvel til ’18 og goddag til ’19 på en strand nær Picton. 

Årskiftet sætter altid tanker igang. Tænker bl.a på familien og alle jer derhjemme, der kommer ind i det nye år 12 timer senere end os her i New Zealand, der som de første på jordkloden kan sige Godt Nytår!

Tænker på, og undre mig over at være i et land med så meget natur og så lidt beskyttelse af miljøet. På trods af rigeligt vand, er drikkevand noget som de fleste køber i butikker for mange dollars. Efter mange års brug af pesticider i store mængder og de seneste årtiers massive satsning på kvægbrug, er drikkevandet så forurenet med nitrat og kolibakterier. Vandet fra vandhane lugter og smager ækelt af klor og i mange af de nedre dele af floderne frarådes badning. Stort det alle steder anbefales det at koge vandet. Noget kunne tyde på at insektlivet også er ved at bukke under for de store mængder RoundUp og andre pesticider. Fx.  har vi på vores rundtur kun se få døgnfluer og vårfluer. Slørvinger tror jeg slet ikke vi har set! Mon ikke der er en sammenhæng mellem den kemiske landbrugs -og skovbrugsproduktion og det faktum at New Zealand har verdens højeste cancer dødelighed?

Bare tanker, i et land der på trods af ovenstående har masser af fiskemuligheder og natur. Sætter min lid til de mange, der kærre sig om miljøet, også her i New Zealand får lidt medvind i kampen mod den kemiske industri og deres politikere! Ellers ser det sort ud både her og hjemme i DK.

181231 picton bay water

Skal du have vand der ikke smager af klor eller skal koges må du til lommerne og købe flaskevand.

Nytår!

181231 picton bay new year

Efter friskfanget fisk og bøf, gjorde det godt med lokal boblevand.j

En festlig aften blev forberedt med indkøb af bøffer, champagne og gode lokale øller.

Fisk bliver der også på menuen. Søsatte Mosqeeto’en i de bugten lidt uden for Picton. Tidevandet var på det laveste og skulle snart til at stige. Vind var der ikke meget af og vandet havde en meget bekvem badetemperatur.

Fangede hurtigt menuen, fiskene var dog heldige, og jeg det modsatte. Et lille uheld betød, at fiskene “stak af” fra fangsnettet som jeg havde hængende langs siden af båden for at holde dem levende og friske.

Havde lovet Bjarne fisk, så der var ikke andet at gøre end at fange nogle nye. Som sagt så gjort! Forretten til Nytårsmenuen og bøfferne, blev fanget.

Udover de lækre Kahawai som jeg fangede, og som vi prøvespiste søndag, fangede jeg også en for mig endnu ukendt fisk med sorte pletter under rygfinnen og overbid med udstående tænder. Hvis nogen har et bud høre jeg gerne. Ellers må jeg finde ud af det hjemme. Den skal naturligvis på fiske cv’et.

På vej ind, i området mellem det dybere og lave vand så jeg pludselig noget som lignede en kæmpe stegepande bevæge sig langsomt hen over den lyse bund. Roede tættere på og så, at den mørke runde bevægelige skygge var en rokke som med tidevandet var fulgt med ind efter føde. Min streamer var den ikke interesseret i!

181231 picton bay unknown fish

En pudsig fisk med fremstående tænder og overbid. Nogle der ved hvad den hedder?181231 picton bay fisk pande

Lækre filletter - dages forret! 181231 picton bay fangst

Dagens fagst der endte på panden.... Små men lækre!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers