Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Årets første tur!

Onsdag den 2. januar 2019.190102 lake rotoaire hl fisk

Hverken omgivelser eller fisken fejler noget. I baggrunden ses Mauri'erne hellige ø som man absolut ikke må betræde.

New Zealand, Lake Rotoaire 

Første januar gik med færgetur fra Picton til Wellington samt familie og museumsbesøg.

I havnen i Picton blev igen kontaktet af en flink mand der spurgte om vi kendte til Didymo og andre uønskede planter og alger. Fortalte ham, at han gjorde et godt job og at vi ved tre andre lejligheder er blevet kontaktet i samme anledning. Viste ham også den spray flaske vi havde fået og som vi har brugt til båd, waders og støvlerne, når vi skiftede sø eller flod.

Fiskemetoder

Der er flere måder at fiske på og den ene kan selvfølgelig være lige så god som den anden. 

Stort ses alle lokale fisker fra båd. Selv i den mindste sø, er den største båd og motor næsten obligatorisk. Fiskeriet foregår typisk således, at de mange hundrede hestekræfter hurtigst muligt bringer fisker og båd ud på pladsen. Der fiskes med flue monteret under en strike-indikator på størrelse men en pudderkvast.

Efter omkring ti til femten minutters fiskeri flyttes der til en ny fiskeplads, gerne i den modsatte ende af søen. De mange hestekræfter skal luftes!

Vores fiskeri foregå på en helt anden måde. Vi sejler eller vader langs kanten og prøver at lave så lidt støj og forstyrrelse som mulig. Helst fisker vi til ørreder vi kan se og vores nymfe eller tørflue præsenteres delikat med et langt tyndt forfang. 

Hvad der gi’r mest ved jeg ikke. Vi er ligesom i to forskellige verdener, og så længe at der ikke er for mange med “hestekræfter” i søen går det da også fint nok!

Lake Otamangaka

Køreturen var smuk. Kørte af smalle og meget snoede bjergveje, i fladt lang langs med vestkysten, på en højslette kaldet “The Dessert” og igen på bjergveje. 

Da vi nåede frem var det mørkt, men Bjarne kendte heldigvis en plads hvor vi kunne holde for natten.

Insekter

190102 lake rotoaire insekter

For første gang var der mange insekter. Tørfluefiskeri blev det dog ikke til. 

På turen har det været sparsomt med insekter, men da vi kørte på højsletten og i nationalparken blev der “fanget” rigtigt mange insekter i skæret fra forlygterne. Også forruden og fronten var for engangs skyld fyldt med forskellige insekter. 

Tænker at man ikke er så aggressiv med pesticiderne i nationalparker, og at det er derfor vi pludselig oplever de mange insekter?

Nu håber vi så på, at der måske alligevel bliver mulighed for lidt tørfluefiskeri.

Da vi ankom til søen var der allerede 7 både på vandet og flere kom til. Det er vist ferietid hernede.

Efter nogle dage uden fiskeri, havde Bjarne akut fiskefeber og blev sendt først ud i pontonbåden.

Jeg fotograferede, slappede af og iagttog de mange, der kom for at søsætte og fiske.

Bjarne kom lidt slukøret retur og fortalte, at han kun havde haft et enkelt tilbud på tørflue. Det var også blæst op og jeg overvejede om jeg skulle forsøge mig.

Fiskede et par timer og havde også kun et enkelt nap. Desværre heller ingen tegn på insektklækning her.

Besluttede at forsøge os i Lake Rotoaire, der er beliggende lidt længere nede i vandsystemet. Afløbet fra søen føres i rør og gennem turbinerne ved Tokaanu kraftværket. Herefter ender det i Lake Taupo inden det skal gennem endnu et par turbiner på vejen mod Stillehavet.

Fiskede i den del af søen hvor afløbet er. Så med det samme flere fisk i overfladen og var sikker på at eftermiddagen ville give stram line. Sådan blev det ikke. 

Havde kun en enkelt regnbueørred på små 50 cm til at tage fluen. Den endte på panden!

190102 lake rotoaire fries fisker

Aftenfiskeri

Efter aftensmaden og en time i stolen, gik jeg igen til søen. Valgte at gå på modsatte side af kanalindløbet. Det var et godt valg!

Det viste sig, at der yderst var et rev med en god strøm. Vandet fra søen til kanalen strømmede ind over stenene, sikkert med masser af føde til ørrederne, der også havde fundet pladsen.

5 regnbueørreder kom i nettet og retur inden jeg efter solnedgangen returnerede til camperen og Bjarne, der havde brugt aftenen på at male.

Vinden havde ikke lagt sig og bildørene havde vi ikke fået lukket. Der var myg og sandfluer indvendigt og så var det bare med at få alt under dynen.

190102 lake rotoaire fries cooking

Når vejret er godt som det har været det længe, er det en fornøjelse at lave mad under bagsmækken.190102 lake rotoaire trout cooking

Frisk ørred fra Lake Rotoaire. Også smagen er perfekt....

 

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers