Røde øre og snegle

Mandag den 10. februar 2020. 200210 lakeo nz pontoon

Så mødte jeg en NZ fisker i pontonbåd vistnok af lokal oprindelse. Der fiskes ind mod kanten af grødeøen.

New Zealand, Lake O

Bilen er pakket med grej og to pontonbåde. Min Anderson Mosqeeto og den 11 måneder forsinkede Dave Scadden, som det var planen at Bjarne Fries skulle have haft fornøjelse på vores tur sidste år.

Kørte til den legendariske Lake "O" hvor jeg hurtigt fisk klargjort de to både. Fem, seks andre fluefiskere havde fået søsat deres store både...

I forhold til sidste år hvor jeg var ved Lake "O" i december, kan det tydeligt mærkes at sommeren hernede har været lang, varm og tør. Græsset er afsvedet, vandet er varmt, vel omkring 18-19 grader og grøden i den næringsrige sø fylder mere end det vi oplevede sidste år. 

Fandt hutigt et område med fouragende ørreder. Det var på hjørnet af en af de store grødeøer. Ørreden tog med stores plask de stores snegle der driftede lige under overfladen. Selvfølgelig havde jeg ikke lige fluer der matchede disse. Prøvede ellers nogle skumfluer og store tørfluer. Dog uden succes.

Det blev til to ørreder. En af de mindste jeg har fanget hernede og en smuk regnbue på vel et par kilo.. Havde desuden et par flotte fisk som jeg ikke kunne holde fri af grøden...

200210 lakeo weed

Ørrederne fouragerede tydligvis efter flydende snegle der samlede sig lang grøden.

200210 lakeo snail

 Der skal et stort "røvhul" til at komme af med dette sneglehus. Ørred maven kan ikke førdøje sneglens hus, men det næringsrige sneglekød er åbenbart lækkerier for ørrederne.

200210 lakeo goes

Også store mængder gæs nyder godt af den næringsrige sø.

200210 lakeo damsel

Store mængder Damsel's sværmende over søen. Så kun enkelte blive taget af ørrederne. Mine ørreder blev dog alle fanget på en damsel-lignende nymfe.

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers