Sydenden af Lake Taupo

Onsdag den 12. februar 2020.200212 lake taupo klargoring

Det gav sved på panden at klargøre båden til dagens tur. 

New Zealand, Lake Taupo.

På turen sidste år oplevede jeg et spændende fiskeri i det område hvor den kendste Tongariro River løber ud i Lake Taupo. Der er tre udløb som bringer køligt vand til søen og som selvfølge tiltrækker ørrederne, der ikke bryder sig om for høje vandtemperaturer.

Målte flere gange vandtemperaturen som visse stedet fik kviksølvet til at markere 21 grader. Ved flodudløbene, var temperaturen selvfølgelig en en smule lavere og i selve udløbet kun 14-16 grader. 

Når jeg fisker på disse kanter, foretrækker jeg at fiske efter ørreder som jeg i forvejen har set. Jeg ror derfor tæt på bredden og spejder efter skygger og fisk der måtte vise sig over den lyse bund. 

Se et par stykker i det lave vand, men langt fra så mange som sidste år da vandtemperaturen var væsenligt lavere. Bemærker også at nogle ørreder tager tørt langt kanten hvor søen bliver dybere. 

Kan se at der driver nogle mindre cikader på overfladen og at det tilsyneladende er disse lækkerier der frister ørrederne. 

Sætter en stor sedge på forfanget som snart placeres i et område hvor et par ørreder tidligere viste sig. 

Det er ikke de største ørreder der har forladt de køligere dybder for at søge føde tættere på land. De første par hug kroger dog heller ikke ørrederne perfekt. Jeg ser fisken tager fluen, strammer op, mærker lidt modstand og væk er ørreden. 

Det lykkes dog at kroge to regnbueørreder på omkring et kilo hver. Ørrederne bliver hurtigt fightet og landet i nettet. Uden at løfte fiskene fri af vandet bliver fluen frigjort og ørrederne returneret. Varmt vand og catch and release er bestmt ikke nogen god kombination. 

River walk!

I dag har Nina fravalgt pontonbåden til fordel for en to en halvtimes walk langs Tongari River. Hun fortæller om at der er en del fiskere og også om der selvfølgelig bliver fanget fisk, her i den ikoniske flod. 

Jeg skal selvfølgelig også prøve at fiske i floden, men syntes også det er spændende at udforske områder med pontonbåden hvor der ikke er andre der fisker. Med min Anderson Mosqeeto har jeg en masse flere muligheder.

Aften tur

Da vi kom retur til Camillas hus i Taupo var Mads Nørgaard Kristensen ankommet og meget frisk på at komme på fisketur. Mads der skal være et halvt år i New Zealand skal både jage og fiske og havde derfor brugt dagen på at købe jagtriffel, vadestøvler og andet udstyr - en god turist er jeg sikker på de syntes!. Camille har været så venlig at give husly de første par dage.

Jeg tilbød Mads at vi kunne affiske lidt ved Waitahanui. Da vi ankom, var der allerede 4 der var i gang med af fiske "the rip" som er det område hvor det kolde flodvand møder den dybe sø. 

Startede dog med kikke lidt ørreder ved Bridge Poolen. Heldigvis stod der et par fine ørreder tæt på bredden og ikke overraskende steg fiskefeberen hos Mads. En nymfe kom på forfanget, men vegetationen var det eneste nymfen fangede her. Ørrederne var skræmt!

Vadede derefter ud i strømmen hvor fiskeriet kan være godt, men også det modsatte. Fik igen lidt snak med et par medfiskere. Så også en enkelt ørred blive landet og genudsat på pladsen, hvor solnedgangen er ubeskrivelig smuk og hvor fangst blot er en bonus!

Vi havde dog ikke held og da det blev mørkt returnerede vi til Taupo. 

200212 lake taupo udsigt

Lake Taupo set fra syd mod nord på en diset morgen.

200212 lake taupo tree

Udover at fiske efter ørrederne er der masser at lytte og se på. Der er eksempelvis et spændende insekt og fugliv i den lave vegetation.

200212 lake taupo outlet tongariro

 Fiskerige Tongariro River, det største tilløb til Lake Taupo løber ud i dette område. 

200212 lake taupo Mads

 Da vi kom tilbage til Taupo var min ven Mads Nørgaard Kristensen ankommet og havde meget lyst til en fisketur.

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers