danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Endeligt vejr til havbars

    Vesterhavet, Hirtshals...Vejret var med os, men fiskene udeblev. Alligevel blev det en aften som vil blive husket for dramatik! 
110803_Kent_Groot
Kent Groot fisker på revene ud for fyret

Endelig arter vejret sig. Et par dage med rolig vind fra det sydlige og østlige hjørne fik tankerne rettet mod vestkysten. Normalt har jeg trukket lidt på smilebåndet over den store motorvejskapasitet i det nordjyske. I dag sender vi asfalten en venlig tanke! 

Klokken 15.00 var der afgang fra Skytten.  Godt halvanden time senere er vi fremme ved P-pladsen ved Campingpladsen syd for byen. Steen Christensen fra Holstebro og en kammerat derskal prøve min Outlaw er allerede mødt frem og er også utroligt fiskeklare!

Klargøring af grej og både går strygende og efter få minutter er vi i vandet, i det ellers urolige Vesterhav der netop i dag viser sig fra sin mest venlige side.


110803_vesterhav_roligt
Et par hug og et par makreller har været indenbords. De kære havbars har dog ikke vist sig!

110803_Kent_vand 
Kent Groot kom på tværs af en tsunami bølge der rejse sig yderligere da den nåede revlen! 

Lumske bølger!

Selv om Vesterhavet var meget roligt, kan et par hurtigfærger rejse en serie to meter høje bølger. På det dybe vand udgør bølgerne ikke noget problem, men når havbunden hæver sig ved revlen eller under land, rejser bølgerne sig med stor kraft.

Kent var ikke opmærksom på dette, og fik ikke placeret pontonbåden med front mod den frådende mur af vand, der med voldsom kraft  løftede pontonbåden et par meter samtidig med at Kent på det nærmeste blev kastet ud af båden! 

Fulgte uheldet fra godt halvtredsmeters afstand, men kunne ikke med det samme ro på tværs af bølgerne for at komme Kent til undsætning. Blev dog rolig, da jeg kunne se at den gule oppustelige redningsvest og at Kent havde fat i den nu kæntrede pontonbåd.

Fremme ved den havaristen, kunne jeg hjælpe med at få båden på ret køl. Vi fik samttidigt indsamlet flueæsker, net og andet løsudstyr.

Fluestængerne manglede vi dog stadig og der blev iværksat en større undersøgelse alt i mens lyset tog af. Heldige var vi da Steen Christensen og hans kammerat fra Fanø pludselig så et par fluestangsspidser, der som et par bøjer diskrete bøjer ved ulovlige garn, stak omkring tyve centimeter op af vandet. {jcomments on}


 

1000_200_mariager_vinter.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers