Anmeldelse: Reflektioner på kysten

Søndag den 2. oktober 2022.221001 reflektioner kysten frontpage

Havørred på blink, flue - vadende eller sejlende...

"Vi ses derude" skriver Jens Bursell og Rasmus Ovesen på bagsiden af deres nye bog der handler om fiskeriet efter nutidens nationalfisk, Havørreden.

Når jeg skriver "nutidens nationalfsk" er det fordi jeg har en alder, hukommelse og ikke mindst minder om et langt mere alsidigt og givende fiskeri, end det nutidens lystfiskere oplever. 

Pæne torsk og sej kunne vi fange det meste af året tæt på land. Faktisk var det en huskeregel, at man skulle forvente at fange 100 torsk for hver havørred. 

I dag er torsken, sejen og de fleste andre af vores bundlevende og kystnære fisk væk. Selv multerne, der for blot få år siden kunne træffes i store mængder langs vores kyster, er ofret for den kortsigtede grådighed.

Bliv klogere på havørreden

Jens Bursell og Rasmus Ovesen har i den 336 siders rigt illustreret bog på let forståeligt vis beskrevet, hvad der udover heldet, skal til for at friste en af de eftertragtede havørreder, som hele året kan træffes i vores fjorde og langst kysterne.

Havørredens adfærd og biologi blev godt beskrevet. Det samme gælder grejet og de normalt bedste fiskepladser. 

Fremtidens Kystørreder

Er enig med forfatterne når det gælder fremtiden og hvordan vi får flere ørreder langs vores kyster.

Lige som forfatterne, er jeg af den overbevisning, at vi udover at forbedre naturgrudlaget i form af udlægning af gydebanker, skjulesten og fjernelse af spærringer må supplere med "kloge" udsætninger.

Bogens sidste afsnit handler netop om hvordan og hvorfor at udsætninger fortsat er nødvendige bl.a. for at skåne de naturligt "producerede" ørreder.

En god bog at blive klogere af, men...

Uanset om du er til spin eller flue eller begge dele, er. HAVØRRED Reflektioner på kysten er en god bog der gør dig klogere.

Eneste anke er afsnittet om pontonbåde hvor transporten og klargøringen 

221002 reflektioner kysten pontoon

I HAVØRRED Reflektioner på kysten er der også et afsnit om pontonbåde. 

For at korrigere den lidt misvisende  beskrivelse af håndtering og transport af pontonbåde i Reflektioner på kysten, har jeg oploadet et par videoer, der viser hvorledes og hvor hurtigt vi kan pumpe og klargøre vores pontonbåde.

Det ta'r hverken hele eller halve timer at klargøre pontonbåden, der forøvrigt også let kan transporteres i en mindre bil fx. en Fiat Panda. Ønsker man ikke at adskille båden, kan den også ubesværet lægges op på bilens tag. 

Se vidoerne og kik gerne forbi mine sider om pontonbåde og pontonbådsfiskeri. http://www.pontoonboats.dk

 Som det fremgår i videoerne, er det let båbe at transportere og klargøre vores pontonbåde.

Har du mod og lyst til at se flere pontonbådsvideoer, skal du være velkommen tll at ikke forbi min YOUTUBE playliste: https://www.youtube.com/playlist?list=PLAGjinnrPq-RztlWVLNX3dZig5SYuA223

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers