Vandkoldt og nymfer!

Torsdag den 9. februar 2023.230209 milldam rainbowSøen: På formiddagens tur fik jeg mulighed for at teste en ny flydeline til mit nymfe setup som jeg primært benytter i norske Rena. 

Med nymfen tæt på bunden

Heldigvis går det fremad med fruen og hendes brækkede lårben. Der er ikke længere behov for døgnpleje og jeg kan igen skrue lidt op for min ynglingsbeskæftigelse. Stadig er der dog brug for min tilstedeværelse til kørsel og det huslige... Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Siden fruens uheld er det blevet til mange timer ved fluestikket og mere end tre hundrede nye nymfer og tørfluer til lageret. 

Med lav vandtemperatur er fiskene ikke særligt fødesøgende. Tydeligvis opholder ørrederne sig på det dybere vand, tæt på bunden uden aktivt at søge føde, som når vandet er lidt varmere. 

Med mit nymferig, kan jeg ved afstanden mellem nymfen og strikeindikatoren præcist bestemme hvor dybt jeg ønsker at fiske. På dagens tur var det lidt over tre meter. 

Her kan du kan læse mere om mit nymfefiskeri: https://pontoon.brakvand.com/da/affiskning/37-nymfefiskeri

Det blev til et par gode timer, hvor vi udover at lande og genudsætte lidt fisk, også kunne hygge med en snak og en meget velsmagende rom. 

Sluttede først på eftermiddagen hvor den stod på et møde omking de kommende stenrev der skal etableres i Randers Fjord.

230209 milldam mong

Henrik Minor Vedel havde også en fridag....

230209 milldam nymph setup

Mit nymfe setup som jeg fisker på en 10 fod. #3 stang. Den lange stang betyder at jeg kan have lidt mere end fire meter mellem strike-indikatoren og nymfen og stadig mulighed for at lande fisken. Forøvrigt er "kuglen" den bedste strike-indikator jeg har prøvet.

230209 milldam henrik leth

Et dejligt afbræk og et par gode timer på den blæsende og vandkølige dag.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers