danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Sol, vind og gyllestank

 Tirsdag den 7. april 2020.200407 egense smolt

Smolten har stadig lidt røde plettet, men er ellers ved at blive sølvblank. Måske kommer ørreden fra Lindenborg Å?  

Egense: Bortset fra stanken af gylle blev det en god dag i Limfjordens udmunding

Kattegat, Egense 

I en periode, inden jeg for alvor begyndte at fiske fra pontonbåd, fiskede jeg jævnligt ved Egense og Dokkedal. I dag skulle pladserne prøves fra båden. 

I Egense Havn er det god parkeringsforhold og fin adgang til stranden.

En kostbar fangst!

Inden jeg fik sat både i vandet fik jeg dog en speciel opgave. En ung kvinde og mor var uheldig, og havde på molen tabt sin helt nye Iphone ned mellem de store sten. Min ellers lange arm kunne ikke nå telefonen, men i bilen har jeg en lille sigte som jeg bruger til at tjekke vandløb for tangloppe og døgnfluenymfer. Med lidt snilde, sigten og et børnefiskenet vi fandt på stranden, lykkedes det efter en halvtimes tid at få den kostbare telefon bjærget og gøre den ulykke kvinde og mor glad...

Vind og gylle

Henrik Minor Vedel, Lars Andersen og Peter K. Olesen var også på vandet og da jeg lidt forsinket kom ud. Så her, at Henrik Minor Vedel lagde ud med en mindre ørred - dagens første. 

Der gik vel en halvtime inden det var min tur til at lande og genudsætte en smækfed lille ørred på vel 45 centimeter. Indnu to ørreder fik samme tur. 

Vinden var frisk og drisk, langt værre var en tæt stank af gylle som blev båret ud med vinden. I bilen på vejen hjem og i mit tøj, kunne jeg nyde stanken fra svineriget. Ja, faktisk er i DK 220 svin for hvert menneske. Menneskets "output" renses grundigt, mens hundredevis af tons gylle fra svinene hældes ud på markerne istedet for at at blive omdannet til tørstof hvilken er mulig og kendt teknologi.

Hjemme var det tid til en tur under bruseren, og i vaskemaskinen med tøjet.

200407 egense brakvandsrejen variant

Brugte tirsdag aften til lidt hygge bag fluestikket....

 200407 egense dybet

Det varme vand opvarmes, mens ørrederne patruljere langs kanten på lur efter en kutling, reje eller børsteorm. 

200407 egense garnj

Som da jeg fiskede tidligere i området, stod garnene også i dag tæt. Talte med en som sagde, at de fiskede efter skrubber.... Samtale sluttede da jeg sagde at skrubben i Kattegat er fredet fra 15.01 - 15-05.... Rettelse: Sådan var det tidligere og jeg troede oprigtigt at skrubben var fredet her før gydetiden, men det mener man åbenbart ikke længere er nødvendigt…. Men dybest set var nok ørrederne garnene skulle fange…

200407 egense skrue

Velkommen i klubben! I dag var det Per K. Olesen der fik hovedbrud og fluelinen i skruen. 

200407 egense dagenstur

Dagens tur i det spændende område. 

1000_200_brown_trout_net_fly.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers