danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Glenstrup Eastestream seatrout

Østerkær Bæk er største tilløb til Glenstrup Sø. Gydegruset i bækken, var tidligere endevendt af de mange gydende søørreder. I dag er der kun få gydebanker og ørreder i bækken.  

Bestanden af søørreder kunne blive meget større!

Bestanden af søørred, er på baggrund af reguleringer af Østerkær Bæk, Gettrup bæk, samt nogle andre mindre tilløb ikke optimal.

I mange år var jeg med til at indsamle bidrag og organiserer udsætning af ørreder i Glenstrup Sø. Udsætningsfiskene købte vi hos Svend Pape, der Purhus drev dambrug. Vi vidste, at Svends moderfisk havde deres baggrund i Skalsåen, og der var jo netop derfra Glenstrups Sø ørreder oprindeligt stammede fra, så på den måde var alt godt.

Desværre rygtedes det efterhånden gode ørredfiskeri, og inden længe blev de strategiske steder i søen broderet med monofilgarn. I den lokale ugeavis annonceredes der med ”Ørreder fra Glenstrup sø – 40 kr. kiloet”.

Vi så også flere gange hvordan uhyrlighederne foregik i praksis. En varm eftermiddag i august, var jeg sammen med Steen Ulnits på søen. Ved udløbet af Østerkær bæk så vi en middelaldrende mand trække vod. Naivt spurgte vi til hvordan det gik med fiskeriet? Svaret kom prompte: Det går fint! Når vandet bliver rigtigt varmt stiller ørrederne sig i bækkens køligere udløb.

Vi så voddet blive trukket ind. I posen var der mindst 5-6 store ørreder og en fiskekasse i båden, var også fyldt pænt op med fisk!

For mig er der ingen tvivl.

Blev fiskeriet i søen reguleret, anvendelsen af erhvervsmæssige selvfiskende redskaber bandlyst, og blev der igen satset på udsætninger af fisk avlet på søens eller Skalsåens ørredstamme, kunne Glenstrup Sø virkelig blive et tilløbsstykke også med hensyn til søørredbestanden!

Køb dine fluer her!

fliesforsale.dk - fluer der fanger!

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fri download!

Get it on Apple Books

youyube logoKik forbi min kanal!