danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Modvind ud, modvind hjem

Torsdag den 18. april 2013. Vig, Sverige. Vi hørte Dead på vej nordpå. Da vi satte kursen mod vores lejehus ved Abbekås, lød der blues fra det udmærkede musikanlæg i bilen. Selv om dagen gav fisk til alle, var de høje forventninger ikke indfriet.
 130418-sverige
Få fisk, men masser af vind... Ellers mildt og solrigt vejr og en vandtemperaturen på 5-6 grader

Så gælder det Østersøens ørreder

Endelig blev det tid til årets tur til den svenske østkyst. Sammen med Lars Matthiessen og Lars Andersen, var der sat over til en god gang ørredfiskeri.
 Vinden drillede og vi valgte at køre nordpå til Vig. Søsatte og sejlede og fiskede mod vinden. Dejligt at have medvind på vejen hjem, troede vi!
Men, men, vinden vendte!  Også på vejen hjem havde vi vinden mod os... Specielt området ud for "Præstens Badekar" og hen mod havnen, gav vinden udfordringer, som det vist nok hedder på nydansk.
Vindstødene var til tider så kraftige, at selv om alle kræfter blev lagt i årerne, resulterede hvert åretag kun i få centimeters fremdrift. Skibsbygger Lars Andersen måtte da også lide den tort at gå i land og bære båden hen til bilen. De mere seje tod turen mod vinden ind i havnen til den velfortjente pilsner.

Fiskeriet

Selv om vi præsenterede vores fluer over rigtigt mange kvadratmeter vand, fik der flere timer og en frokost inden første ørred forbarmede sig. En flot helfinnet ørred på mellem 65 og 70 cm. tog min flue. Lidt senere fandt Lars en flok mindre blanke ørreder og det blev vist nok til fire stykker. Også Lars Andersen nød godt af flokken og fangede to smukke, men mindre blanke ørreder.
1000_200_danica.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers