danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Glade drenge, svenske nedgængere og et par enkelte blanke

100405_sv_middagslur

Vi "fisker dansk". Der er ikke meget der kan måle sig med en middagslur i forårssolen. Glemte desværre min elskede Jetboiler på den lille skærgårdsø lige nord for havnen ved Torsterberge. Den ligger lige nord for andet gennemløb hvis nogen skulle komme forbi!  

Påskeferie i Skåne

Er sammen med de glade bombayfly-drenge og skal for første gang fiske målrettet efter ørred fra den sydsvenske kyst.

Vi har indlogeret os i to fine sekspersoners hytter beliggende et par kilometer nord for Ystad.

Havde Henrik ”Mong”, eller jernaldermanden med i bilen. ” Mong” er endnu ikke konverteret til fluefisker, hvilken vi må gøre noget alvorligt ved.

Kørte sammen med Lars Andersen og Thomas Sams lidt nord på for at finde noget fiskbart vand. I området er der mange fine badestrande, altså sand og ingen sten, som sommerens glade badegæster ellers ynder.

Fandt efter flere forsøg en lovende strand, hvor vi blev enige om at søsætte. Det var åbenbart et hotspot for i løbet af kort tid, indtog flere og flere vadende fiskere hver deres ”standplads”. Her i det svenske vader man ud i dybet og finder en sten man kan stå på, hvorefter man så fisker fra samme plads en time eller to.

Fiskede ihærdigt i flere timer uden anden kontakt end et enkelt tilbud – et hug i fluen og en efterfølgende stor nedgænger der rullede sig i overfladen.

Påskefrokost og middaglur

Vejret var med os og vi blev enige om at det var tid. Inde på stranden fandt en god skrænt og læ.

Fiskede efterfølgende nogle timer og fik pludselig et kontant hug.  En ægte storørred – en nedgænger på 80 -90 cm havde taget fluen. Fisken fightede og trak flere gange line af hjulet. Thomas Sams havde fået kameraet og gjort sig klar til at tage nogle billede. Desværre gik ørreden af fluen efter 10 – 15 minutters fight.

Efter få minutter var der igen bid. Denne gang fik jeg fisken ind – en ca. 60 cm typisk nedgænger som hurtigt blev returneret.

Aftenhygge

Ikke overraskende var humøret højt og mange af os var godt trætte efter den friske luft og den gode snaps, bombay, øl og rødvin.

100405_sv_lars_fasan

Pontonbådsbygger Lars Andersen i godt selskab; Er lidt i tvivl om hvem der er mest død?

Langfredag

Sammen med Thomas Sams og Lars Andersen gik turen op til området nord for Simrisham. Alt så godt ud bortset fra at vi ikke så noget til ørrederne. Kort og godt skulle der også i dag arbejdes hårdt for sagen!

Frokosten sætter gang i optimismen og fiskene

Igen skulle vi have gang i Jetboilen, pølserne og en ny, lidt mere diskret flue før end dagens første gik til biddet. Med til historien høre også at vi samtidig med at vi søsatte efter ”pøllerne” så en af de lokale gå forbi viftende med en 3-4 kilos sølvblank ørred. Nej ingen af os var misundelige, slet ikke…. Synet af den smukke fisk, fik kun ”fiskeblodtrykket” til at stige et par point. Kast afløste kast uden der skete noget. Sad samtidig og tænkte på de svenske Østersø-gedder, der ikke er til for meget flash, men hellere tager en lidt mere diskret flue i mørke farver. Mon ørrederne har det på samme måde i dag hvor solen står højt og hvor vandet er klart?

Satte en mørkere lidt mere diskret flue på forfanget, og ganske rigtigt i første kast huggede en ca. 60 cm. lang ørred. Thomas Sams kom til og fik taget et par billeder inden fiske blev returneret. Tog endnu et par kast og fik endnu en ørred. Var det fluen, eller var det fordi der netop var trukket fisk ind over området?

Vi havde åbenbart fundet dagens ”hotspot”. I løbet af de næste par timer var der rimeligt gang i sagerne, vel og mærket også til Thomas og Lars der også havde skiftet til en af mine fluer.

Igen var det nedgængerne der var i overtal. Thomas Sams kunne noterer sig for dagens længste, en trods alt konditionsstærk fisk på næsten 80 cm. Selv fangede jeg seks stykker i stor størrelse og en enkelt blank i super kondition. Det velfortjente resultat af dagens anstrengelser blev derudover, at Thomas Sams fik tre og Lars Andersen, der ankom lidt senere 2 nedgængere.

100405_sv_hl_blank

En af de sjældne; en blank ud af ni ørreder

100405_sv_lars_andersen_ned

Lars Andersen med sin første ørred på turen 

100405_thomas_nedgaenger

Thomas Sams med en "downwalker på omkring 75 cm

100405_SV_nedgaeanger_hl

Fangede 9 ørreder - de 8 var nedgængere!

100405_sv_hl_nedgaenger

Endnu en nedgænger,,,,

Vandtemperaturen

Da vi tog ud mål oppe fra den lille havn hvor vi søsatte målte jeg vandtemperaturen til 2 grader. I området hvor vi havde held med fiskeriet var bunden mørk og vandet relativt fladt. Her var vandtemperaturen i løbet af dagen steget til 5 grader.

Geddesats!

Lørdag. Vinden er gået i øst/sydøst og vi har snakket om at satse på at komme i nærkontakt med gydelystne østersøgedder.

Kørte godt 80 kilometer nordpå til den lille idylliske Torsteberger Havn. Allerede i femte kast blev den mørke flue med voldsom kraft taget af en gedde på omkring seks kilo. Tænkte selvfølgelig at dette var startskuddet til en gang super geddefiskeri…. Havde en halvtime senere endnu en gedde der tog fluen – en hanfisk på omkring tre kilo…

Så også Lars Andersen ”tumle” med en tre-kilos og fiskede de næste mange timer uden at se eller mærke noget. Vandtemperaturen var her lige over nullet.

Thomas Sams, der ikke havde set noget til gedderne have den sjove oplevelse, at en stor nedgænger ørred over flere kast nappede, og fulgte efter fluen.

Påske søndag

Vejret var i løbet af natten slået om til regn og meget frisk vind fra øst. Kørte til de mest oplagte pladser blot for at konstatere, at østersøen i dag ”viste tænder”. Strategien blev ændret og vi valgte hytten og lidt plat underholdnings TV. Måske ville eftermiddagen og aftenen byde på bedre muligheder.

Kørte sidst på eftermiddagen til området syd for Ystad. Thomas Sams valgte at fortsætte på sofaen. Dønningerne var rimeligt heftige og i brændingen og omkring de mange store sten vil den bedste beskrivelse af forholdene være ”white-water”.

"Mong" lagde ud med en blankørred på omkring 45 cm. Jeg havde et "kort" hug og fangede endnu en nedgænger på omkring 60 cm. 

Søsyge og vandgang 

Fandt ud af, at "Mong" ikke er særlig sødygtig, da han betroede mig "at han hellere måtte finde ind mod land". Lars Andersen havde ikke søsygeproblemer, men var uopmærksom da han ville gå  i land. Mens han ville tage svømmefødderne af, kom han til at ligge på tværs i strandkanten med det resultat at han måtte en tur i vandet! 

100405_outlaw_white_water

Klar til en "white-water" tur

100405_sv_mong

Findes der noget mere sexet.... "Mong" sover længe...

100405_sv_laasse_morgen

Lasse "Lusk" ville gerne sove lidt længere over på en heftig aften!

100405_sv_bombay_holdet

De glade bombayfly-drenge foran hytten

{jcomments on}

1000_200_stalling_rena.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers