danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Svarte: Lykke Lars slår til!


13. april Sverige, Ystad.
120413_varta1
Rev, strømrender og masser af fødeemner - en god plads når det gælder ørrededen om foråret! 

Lars "linekurv" Mathiessen husker med sikkerhed fredag den 13. april for en dag hvor intet gik galt, men alt derimod gik godt...Mere herom senere i beretningen.
120413_svarta2
En lille plet på den store jord. Bemærk pontonbådende i baggrunden!

Besluttede at køre til Svarta, der ligger ca. 10 minutters kørsel fra vores udemærkede feriehus. Ankom ved ottetiden hvor vi for første gang på turen så en sjælden spejlblank Østersø.

Som vanligt var forventningerne i top, og godt for det!
120413_svarta3
Lars Linekurv med en vægtig ørred, en nedgænger som fortjent blev genudsat! 

Fiskede og fiskede på den super lækre strækning mod syd. Lagde relativt hurtigt ud med et solidt bid og en stor fisk som med pumpene tunge bevægelse fik blodet til at strømme hurtigt og dermed produceret lidt varme til de ellers kolde fødder. Desværre og endnu engang blev vort "venskab" af kortere varighed - fluen slap og ørreden var fri og i modsætning til mig, sikkert glad for det!

Igen i dag fik vi gang i vores Jetboil - Gullash, grøntsagssuppe og øl.
120413_svarta4
Et par super fisk der ikke kunne modstå en rejeflue fisket langsomt og dybt! 

Lars Mathiesssen sejlede og fiskede mod nord hvad der skulle vise sig at være et godt valg! Der var ikke gået lang til før end Lars sad med fleks på klingen. Roede godt 200 meter (det varmede også) og fik taget et par gode billeder. Senere var Lars igen i humør og bad om et par billeder af et par super flotte blankfisk midt i tresserne. Fire fisk til "Linekurv Lykke Lars"...

Havde selv endnu et godt tilbud. Hugget kom få meter fra den storstenede bred. Ørreden, en blank skønhed midt i 50'erne satte ind med et udløb og nogle luftture. Sidste gang jeg så "min ven" var ørreden svømmet ud mellem mig og Lars Andersen. Med endnu et kraftfuldt spring lodret ud af vandet viste den sølvblanke skønhed for sidste gang... Fluen røg ud af ørredens mund. En enkelt ørred i hånden blev det til for mig!

120413_svarta5
Ørrederne var bestemt glad for rejer og for fluer der kunne minde om disse! {jcomments on}

 

1000_200_mayflye.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers