danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Skilling: omskifteligt vejr og fisk!Skilling, Ystad, Sverige 14. april.
120414_skillinge1
Min største på turen. Var lidt slank og skulle nok være genudsat!


Ponton Lars, der bogstavelig talt ikke havde alt for fangstheldig på turen, skulle i dag bestemme området for vores jagt på ørred. Valget faldt på Skilling hvor vi tidligere har været. Området er kendetegnet ved nogle mægtige rev og i øvrigt en spændende bund.

Da vi ankom var der en svag fralandsvind, solen var fremme og varmede godt.

Igen var stemningen i top da vi kort tid efter ankomsten roede ud for at prøve lykken!


120414_skillinge4
Rev efter rev giver masser af god plads til føsesøgende ørreder!

Lagde ud med relativt hurtigt at fange en ca. 40 cm. blank ørred. Fiskede efterfølgende et par timer på langs af revene. Her fik Lars Linekurv en fisk, lige som jeg spurgte: Har du mærket noget?

Linekurven tog på ekspedition for at undersøge hvorlangt ud rene strækker sig. "De strakte sig langt ud, men var ikke særligt markante eller høje, fortæller Lars.

120414_skillinge2
Oplevede igen i år at der pludselig rejse sig nogle mægtige dønninger som ikke er helt ufarlige, specielt hvis man er vadende.

Vejret var lunefuldt. Vinden skiftede fra vest til sydlig retning og tog til i styrke og en god kølig havgus rullede på få minutter ind over området.

Fiskede mellem to rev side om side med Ponton Lars. Først blev der pillet lidt i fluen. Sekundet efter var der fast fisk - en stor en!

Ørreden slås og vil ikke umiddelbart vi efter så jeg kan få den i nettet.

Ponton Lars kommer over og skyder lystigt med kameraet.

Der gik vel omkring 7-8 minutter hvor vi både var i infight med ørreden og med nogle af de berygtede dønninger der pludselig og uden varsel kan skabe brænding og gøre vadefiskeriet til en våd fornøjelse. Endelig kom ørreden i nettet!
120414_skillinge4
Endnu er der en god sigtbarhed. Få minutter efter kunne vi dårligt se vandet for den tætte havgus! 

Havgusen blev endnu mere tæt og vi besluttede at sejle i land for at nyde frokosten. Da der efter en lille time stadig var tæt med havgus, besluttede vi at køre hjem til Gl. Estrup gryden og så prøve Svarte til en gang aftenfiskeri.
120414_skillinge3
Havgusen har lagt sig og sænket temperaturen med omkring fem grader. Pontonbåd og grej slæbes retur til bilen.  {jcomments on}

1000_200_stalling_rena.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers