Slovenien dag 2

Tirsdag den 11. juni 2019.190611 slovenia larsB rainbow

Lars B. Johansen med en af dagens flotte regnbueørreder.

Slovenien; Sosa

Efter nogle velfortjente timer på langs, blev vi kvart over syv hentet af vores guide, Bostjan  Podbevsek. 

En ny flod skal prøves og igen køre vi gennem det smukke landskab omkranset af bjerge med sne på toppen. En tur ind i Italien blev det også til for at vi kunne passere en række bjergpas.

Mens vi køre er der tid til snak med guiden. Jeg får at vide at alt fiskevandet er ejet af staten som så lejer ud til Sloveniens omkring 60 fiskeklubber. Fiskeklubberne har så til opgave at administrere fiskeriet og bl.a vedligeholde adgangs- og gydepladser. Mange af klubber og også klækkerier og der op opdrættes fisk i forskellige størrelser til udsætning. Spurgte ind til de mange regnbueørreder og fik at vide at de kun måtte udsætte sterile fisk. Måske en forvaltning der kunne overføres til Danmark når det forgældede landbrug atter rækker hånden frem efter økonomisk hjælp? Som modydelse til hjælpen fra samfundet må de afstå vandløb og søer til fællesskabet...

Klimaforandringen kan også mærkes. Fx smelter vinterens sne hurtigere, ligesom den mindre sensommer vandføring kan resultere i en forhøjelse af vandtemperaturen der især er problematisk for bækørreden.

Dagens tur gik til spritklare, kølige og hurtigtstrømnende Soca.

Fangede hurtigt et par regnbueørreder. Snart kaldte vores gode guide jeg skulle prøve et spot hvor der var udsigt til en håndfuld fouragerende ørreder.

Blandt regnbueørreder og bækørreder i poolen var der også mindst en marmorørred, Salmo marmoratus. 

Efter den sene frokost kørte vi meget mætte til et idyllisk mindre tilløbsvandløb hvor hurtige stryg, store sten og små pools med ørreder, gav gode oplevelser til os alle resten af eftermiddagen. 

190611 slovenia river 

Smukt fiskevand i absolut topklasse.

190611 slovenia marmortrout

Min første Marmor ørred...

190611 slovenia hl rainbow

Fra eftermiddagens tur i det mindre vandløb.190611 slovenia claus rainbow 

Claus Wied havde held med tørfluen.

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers