Slovenien dag 3

Onsdag den 12. juni 2019.190612 slovenien brown trout

Smuk bækørred fra dagens tur fanget af Lars B. Johansen.

Slovenien, Idrijca River 

Det er luksus. Efter en god nats søvn og en mættende gang morgenmad på vores hyggelige hotel Garni, bliver vi hentet af guiden, Bostjan. Det eneste vi behøver at tænke på er “hyggen” og fiskeriet.

Dagens tur gik til floden Idrija hvor fiskeriet er reguleret således at strike-indikator og belastede fluer ikke er tilladt. Selvfølgelig også nænsom behandling og genudsætning.

Overalt hvor vi har fisket er der Catch & Release og obligatorisk brug af modhage løse kroge. Det virker, og vi har endnu ikke set døde fisk, eller set fisk arret og kroge. Og på trods af et relativt stort fiskepres er der rigeligt med store ørreder i de klarvandede floder. 

Noget som jeg med glæde bemærket er, at det ikke flyder med affald nogle steder. Byerne og i særdeleshed naturen er clean. Forøvrigt har man for  godt et år siden, også her, afskaffet brugen af plasticposer.

Inden vi starter går vi op på broen for at spotte fisk. Med det samme kan vi se flere 2-3 kilosørreder stå i strømskjul.

Rigger #3 stangen til og ser frem til lidt tørfluefiskeri. Ser da også nogle ørreder der sporadisk søger føde på overfladen. Det er dog ikke min dag. Kroger og fighter fine pæne ørreder, men får inden middag ingen i nettet..

Efter den gode frokost (pizza på den rigtige måde) går turen igen til floden.

Temperaturen er oppe på midt i 30’erne og ørreder har søgt mest mulig skygge. 

Sætter mig på en og nyder synet af de flotte ørreder, der her først på aftenen, absolut ikke er til tørt. 

Håber på lidt aktiviteten, men det er som om, at den meget varme har bidt sig fast og først ved ottetiden kommer der igen lidt gang i insekterne og dermed ørredernes ædelyst....

Nogle få Danica kommer drivende med strømmen. Jeg følger en og 20 meter længere nedstrøms si’r det haps. Får justeret forfanget og bundet en French Partridge på den nu 0,14 mm tykke forfangsspids. Det bliver hurtigt til et par tilbud og tre bomstærke og smukke regnbueørreder i nettet.

Ved nitiden er jeg træt og tilfreds. Endnu en super dag i Slovenien går på held. 190612 slovenien bostjan

Vores guide Boštjan Podbevšek er rigtig skrap og en god og inpsirrende guide. 190612 slovenien danica 

Oplevede en aften klækning af lidt Enphemera Danica.190612 slovenien rainbow 

En af aftenens tre ørreder der blev fristet af min Danica imitiation. 190612 slovenien lars regnbue

Lars B. Johansen der har Rena elven som hjemmebane nyder fiskeriet i smukke Slovenien.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers