danlendenosv

Ulnits.leth

LIVESTREAMING: POLITIK, MILJØ OG FISK!

1000_200_brown_trout_net_fly.jpg

HenrikLethKV21Har besluttet at stille op til 4 år mere i byrådet!

Deprimerende: De er væk!

Mandag den 9. juni 2014. 140609 vesterfjord

Bjarne Bleicken er nok den der, siden vi midt i 80'er begyndte at dyrke karperne, har fanget flest af de bomstærke og udløbsivrige skælkarper.

Mariager Fjord, Vesterfjorden. Havde på Facebook aftalt at skulle mødes med min gamle fiskeven Bjarne Bleicken for at nogle karpetimer i guidebåden. 

Kun få tilbage af den oprindelige bestand

Hvad der er sket, kan vi kun gisne om. Faktum er det, at der kun er en meget lille bestand, eller rettere kun få procent tilbage af den ellers sejlivede og stabile bestand af skælkarper i Hobro Vesterfjord.

Vandstanden var lav og vandet klart da vi søsatte og satte kursen mod karpespotsene. Blev dog lidt bekymret, da vi ikke skræmte nogen fisk og i øvrigt kun så et par enkelte hvor vi tidligere har set hundrede samlet. 

Tænkte at karperne nogk havde fundet andre pladser, og jeg roede guidebåden rundt i alle hjørner af den lavvandede Vesterjord, mens vi ivrigt spejdede efter de normalt tydlige tegn på karper. 

Så kun ganske få karper, og da vi slukøret opgav, uden at have kastet vores fluer en eneste gang, må vi sande at en epoke og et godt sommerfiskeri har en fået ende! 

Hvad er der sket? 

Det er lidt af en gåde hvad der er blevet af karperne? Er de gået til i de kolde vintre? Vi har tidliger haft lange periode med is og en bundfrossen Vesterfjord. Her har karperne så samlet sig i den nedre del af åen hvor de har overlevet.

Kan de være opfisket? Teoretisk ja.... Men karperne er uspiselige og bestemt ikke egnet til at være i køkken (bare spørg Bjarne Fries der prøvede at tage en med hjem!)

Kan de være forgiftet? Ja, det er nok den teori jeg hælder mest til. Men der skulle sa have været observeret hundredevis af døde karper fx. ved området omkring P-pladsen eller parken. 

Altså er karperne forvinden en gåde. Ved du noget eller har hørt noget, er jeg meget interesseret!  

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér