danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Til fjord og kyst

Kystoerred fluer fangst

 Er du typen der fisker med samme flue i timevis, eller er du en af dem der skifter flue, hvis der ikke sker noget de første halvtreds kast ? 

Fjord_kyst_fluer_orred
Ikke helt blank, men huggede agressivt. Ørreden er fra august på vej til gydevandløbet.

Intuition eller erfaring - måske begge dele?

Erfaringsmæssigt ved vi, at vinterens og det tidlige forårs fluer gerne må være pink eller røde. Der må gerne være knald på farverne, godt understøttet af lidt flash!

Du ved, at i maj og juni er fjordens og de kystnære ørreder glade for at æde de let tilgængelige og proteinrige rejer, der oftest svømmer frit rundt i store mængder. Du ved også, at vi i samme periode kan opleve store stimer tobiser trække langs revlerne.
Sidst på sommeren, når det gælder om at friste de ferskvandsøgende ørreder, der så småt er på vej til gydepladserne ved vi at vores fluer først og fremmest skal appelerer til ørredernes territoriehævdelse og agression! 

Læs i øvrigt Snusere på lavt vand

Fjord_kyst_fluer_diverse
Fluer der provokere og imiterer
Fjord_kyst_fluer_nandu
En af mine favoritfluer - en Nandu med pink hale. Super omkring midsommer når de små rødlige børstorm sværmer sidst på natten og om morgenen.
Fjord_kyst_fluer_reje
Rejefluer - livagtige og luftige. Superfluer det meste af året!
Fjord_kyst_fluer_rr
Fluer bundet på rør bliver mere og mere populærer, også på kysten og i fjorden. Fluerne på billedet vil gøre sig godt i hele vinterhalvåret.  
Fjord_kyst_flue_udbyhoj
En anden af mine favoritter. Et Juletræ som er bundet på Clouser vis så krogen vender opad. Jeg kalder fluen for Udbyhøj

Gode råd

    • Følger ørrederne efter, eller napper de forsigtigt i fluen uden at blive kroget? Skift til en mindre flue!
    • Fornemmer du at der er ørreder, men også at de er helt uinteresseret i dine fluer? Skift til en overfladeflue, gerne med skum, gummiben og hackler!

En eller to fluer, måske tre?

Skal du afsøge et stort område. Benyt to fluer, eksempelvis en tobis eller anden fiskeimitiationsflue øverst, og en diskret Nandu reje nederst! Se også Revene og den åbne kyst eller To fluer på forfanget

Hugget

I øvrigt har jeg ofte undret mig over, at hugget  når jeg fisker "blindt", næsten altid kommer når jeg aller mindst venter det, eller måske rettere har tankerne et helt andet sted hen....{jcomments on}

1000_200_rena_pontonboats.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers