Den smukkeste ådal!

Fredag den 2. juni 2023. 230602 villestrup kaareVillestrup Å: Havde håbet på at der var kommet gang i majfluerne, men det kølige forår har forsinket klækningerne i forhold til sidste år. 

Masser af årsyngel, få majfluer

Mødtes med Kåre Schmidt Ettrup hos Allan i Breakfishing i Hobro. Her kunne vi få en god snak og købe gæstekortet til Kåre.

Det er Hadsund Sportsfisker Forening der har det meste af fiskeretten i Villestrup Å.

Åen som løber ud i Mariager Fjord på fjordens nordside lidt vest for Hadsund, er det største af de vandsystemer som levere vand og ørreder til Mariager Fjord. Næststørte er Kastbjerg Å på fjordens sydside.

Vandet i Villestrup Å er kendt for at være klart og rent. Åens vand kommer hovedsageligt fra grundvandet og tilføres også af mindre tilstrømninger undervejs. Denne kilde til vand sikrer, at at åen i dag har en høj kvalitet og en god sammensætning af næringsstoffer.

Grødevækst og insektklækninger har altid været lidt senere i Villestrup end fx Simested å. I år virker det dog som om at åen er startet endnu senere end fx i 2022. 

Læs beretningen fra 31. maj 2022: Massiv klækning af majfluer

I det klare vand kunne vi tydeligt se de mange små ørreder som er blevet udklækket i år. Vi kunne også nyde synet af ørreder med et eller to år mere på fødselsattesten. 

Så også enkelte Danica og andre døgnfluer, og fiskede da også til et par ørreder der sporatisk steg til overfladen.  

Fisk eller majfluer, så er det altid med stor glæde jeg besøger den smukke ådal!

230602 villestrup hills

Grøden står endnu lavt. 

230602 villestrup cows

Da åen fødes med grundvand er der ikke stor forskel på vandtemperaturen i løbet af året. Ørrederne trives og har en god vækst.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers