Sammen på afstand!

Lørdag den 18. december 2021.211218 djursland lars jess mong

Djursland: Efter nogle timers fiskeri mødes vi til en forfriskning og en snak. Fra venstre Henrik Minor Vedel, Lars Andersen og Jess Anton Larsen

Sol, december og gode venner!

Nordjyske Jess, bådbygger Lars og "hygge Mong", havde ligesom jeg lyst til at komme på tur - at få luftet grejet og vores pontonbåde. 

Mødtes og søsatte efter en god "opstrammer" og kaffe ved Stensmark stranden øst for Grenå. 

Lars og Jess valgte at fiske området under Karlby Klinterne mens Mong og jeg fiskede området ind mod Fornæs. På den måde var vi godt fordelt over flere kilometer fiskevand med rev, blæretang og varierende vanddybder. 

Gode minder

Mens jeg fisker i den 5 grader varme og klare vand tænker jeg tilbage på tidligere tider ture. 

I 80'erne og i 90'erne var den åbne Djurslandkyst en sikker fiskeplads når der skulle hjemtages en god portion torsk til middagsborden. Selv som vadefisker kunne vi med fluestangen nå, og fange rigeligt med torsk, typisk på 1 og 2 kilo. 

Allerede dengang var vi bekymrede. Oftere og oftere kom der trawlere tæt på kysten. Antallet af torsk og sej faldt dramatisk....

I medierne advarede biologerne om at der blev overfisket i Kattegat og i Østersøen. Bestanden er under pres, lød det advarende fra havbiologerne... Erhvervsfiskerne og deres organisationer svarede igen med at der var masser af torsk og at var langt bedre til at bedømme bestanden end biologerne. 

Som næsten altid lyttede politikerne mere til erhervet end til sagkundskaben. Resultatet måde vi leve med i dag...

Udover at Kattegat og tildels bestanden af Østersø torsk er kollapset af overfiskeri, er vi nu kommet i den situation, at vi som skatteborgere skal til lommerne. Som følge af Brexit og manglende fiskemuligheder omkring Irland, er det aftalt at fiskerne nu skal kompenseres med godt halvanden milliard gode skatteyder kroner. Ud over landbruget, er fiskeriet det eneste erhverv der skal have statsstøtte, når produktions mulighederne, som følge af overfiskeri eller indskrænkninger rammer erhervets muligheder for indtjening. 

Ingen fisk

På dagens tur kom vi ikke i kontakt med ørrederne. Selv om vi havde fordelt os og fiskede intensivt i flere timer havde vi ikke et eneste hug. Hilste på flere andre lystfiskere, der heller ikke havde haft kontakt til ørrederne i området. 

211218 djursland mong

Efter en god snak med en vadefisker får vi søsat vores pontonbåde. På billedet ses Henrik Minor Vedel der har monteret det smarte kørehjul ved siden af motoren. 

211218 djursland lavt vand

Mens vi fiskede faldt vandstanden i Kattegat omkring 30 centimeter.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers