danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Sol efter regn...

Søndag den 27. oktober 2019.191027 glenstrup morning

Efter en lørdag med heldagsregn og en nat hvor uret blev sat en time tilbage, trængte jeg til at komme en tur på vandet. 

Glenstrup Sø

Gudenåen og Bredningen er chokoladefarvet efter lørdagens store mængder nedbør.

Modsat er Glenstrup sø. Søen er dyb, vel omkring 30 meter de dybeste steder. Og selv en hel dag med massiv regn gør ikke vandet uklart og ufiskbart. Og med solens hjælp kunne jeg da også se mange meter ned gennem vandsøjlen. 

Fiskede over vanddybder på tre meter og håbede på at en enkelt eller to gedder ikke var fulgt med skaller og aborrerne ud på dybere vand. Desværre var det netop det der var sket, håber jeg... Hverken mærkede eller så noget til gedderne lige jeg heller ikke så nogle bytte fisk i det lave vand. 

Tænkte på "gamle dage" da vi var nogle stykker, der hver år satte ørreder ud og efterhånden havde fået etableret en god bestand af søøred. Med bidrag fra 100 - 500 kroner 20 - 25 personer og et par klubber, kunne vi købe 400 - 500 ørreder på 30 - 35 centimeter fra Svend Papes dambrug i Purhus. Det var ørreder der var avlet på den oprindelige Skalsåstamme og som trivedes ualmindeligt godt i søen. 

Udover at sikre og forbedre de få gydevandløb der løber i søen, er det min opfattelse, at der igen skulle udsættes ørreder om vi gjorde det i 70'erne og 80'erne. 

Kunne man indgå en aftale om at undgå selvfiskende redskaber, ville der i løbet af få år kunne genetableres et forment fiskeri efter søøred. 

191027 glenstrup hejre

Jeg var ikke den eneste der på fisketur. Sikker på at hejren havde en bedre fangt end det jeg kunne præstere.

 191027 glenstrup boats

I vestenden finder du udløbet fra Glenstrup Sø og bådpladsen hvor Hobro Sportsfiskerforening har klubbådene liggende.

191027 glenstrup rainbow

Modsat lørdagen hvor det regnede fra morgen til aften, bragte søndagen kun et par enkelte mindre byger.

1000_200_anemoner.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers