Glenstrup Sø: Formiddagstur i vestenden

Tirsdag den 4. juni 2024.240604 glenstrup boatsGlenstrup Sø: Var ved søsætningspladsen i Holmgårde lidt over syv. Vandet var fint klart og der var vårfluer og døgnfluer på overladen. I det varme vand tæt på land kunne jeg også nyde synet af et par store stimer småfisk. På dagens tur gjaldt det dog gedderne!

Solotur, fiskeglæde og brunalger

Var ved søsætningspladsen i Holmgårde i søens vestende lidt over syv. Vinden var svag fra det sydvestlige hjørne. Vandet var fint klart, og der var en del vårfluer og døgnfluer på overfladen, som svalerne helt klart jagtede. I det varme vand tæt på land kunne jeg også nyde synet af et par store stimer småfisk.

På dagens tur gjaldt det dog om at lokke gedderne til min flue! Et par stykker blev fristet og blev forsigtigt frigjort fra krogen og genudsat.

Der er intet som en rolig morgen ved søen. Men det er ikke kun fiskeriet, der gør turen mindeværdig, men også roen og skønheden i omgivelserne.

Når jeg sidder i pontonbåden og ser småfiskene pile rundt i det klare vand, mens svalerne dykker efter insekterne, føler jeg mig i ét med omgivelserne. At fange og genudsætte gedderne er en del af glæden ved mit fiskeri – det handler ikke kun om fangsten, men også om oplevelsen og respekten for fiskene og deres miljø.

En morgen og formiddag som denne ved Holmgårde minder mig om, hvorfor jeg elsker at fiske: det er ikke kun for spændingen ved fangsten, men også for den dybe forbindelse til naturen og de stille stunder, der bringer mig tættere på mit jeg selv og verden omkring.

Ønsker du at fiske i Glenstrup kan du købe dagkort  eller melde dig ind i Hobro Sportsfiskerforening  som førøvrigt lige har investeret i de de to alu-både som ses på billedet. 

Mit set-up på dagens tur..... Linen er langsomt synkende. 

240604 glenstrup hills

Afgræssede og frodige skrænter i den nordvestlige del af søen.

240604 glenstrup alger

Alger i vestenden af Glenstrup Sø – det kan kun være næringsstoffer fra det dyrkede og åbne land, der nærer algerne! I 80'erne blev alle ejendomme omkring søen kloakeret, og spildevandet pumpet til Hobro Renseanlæg. Så hvor kommer alle disse alger fra? Det er åbenlyst, at det er landbrugets udledninger, der er den skyldige.

Vi kan ikke længere ignorere de ødelæggende konsekvenser af landbrugets praksis. Det er på tide, at der bliver taget håndfaste skridt for at beskytte vores søer og vandløb. Det kræver strengere reguleringer og bedre kontrol med udledningen af næringsstoffer fra landbruget.

Det er ikke rimeligt, at vi i 2024 stadig kæmper med algeproblemer, som kunne være undgået med bedre landbrugspraksis og en seriøs indsats for at reducere næringsstofudledningen.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers