Vennetur og test

Onsdag den 8. juni 2022.220608 lake carsten phil

Carsten Fihl fisker med sin Ugly May til et par ørreder der har set sig line på haletudser og forskellige insekter.

Ny flueline og aftenhygge 

En gammel af tale med Carsten Fihl og test af en ny flueline til sommrens fiskeri i Rena og Glomma, var en god andledning til noge gode timer i min lille sø. 

Da vi ankom var der kun få Vulgata majfluer på vandet så ørrederne fouragerede også på landinsekter, dansemyg og vårfluer. I det lave vand, hvor der fortsat er store mænger haletudser, gik det også i perioder hektisk til. 

Udover at teste den nye flue line på Loomis stangen havde jeg også medbragt en af min Bjarne Fries splitcane stænger som treænge til at blive luftet. På det gamle Hardy hjul sidder der en Cortland line som nok er mere end ti år gammel. Nok 7-8 måneder siden jeg sidst brugte den. Trak line af hjulet og kunne med det samme mærke, at den lagde sig i fine bugter på Flexi-stripperen og at den uden øvrig forberedelse eller "strækøvelser", var fiskeklar.

Ugly May

Carsten Fihl havde god succes med sin Ugly May - en majflue imitiation i lidt mindre størrelse end mine imitiationer. 

Sluttede med en god snak og pilsner og var hjemme i randers lidt over ti. Fik bl.a. også aftalt, at næste tur skulle gå til åen, hvor der stadig skulle være klækning af majluer. 

220608 lake regnbue

Klimaforandringer med højere vandtemperatur vil på sigt ændre vores fiskevande. Regnbueørreden kan tåle højere vandtemperatur end bækørreden.

220608 lake browntrout

Elsker den smukke bækørred og ser nu frem til sommerens fiskeri bl.a. i norske Rena. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers