Hedebølge

Glenstrup river otter gedde

Min gamle River Otter, efterfølgeren til Water Otteren, i aktion på Glenstrup Sø 

Morgentur med fisk og dukkert!

Det er med blandede følelser jeg husker hedebølgen i 1997. I min erindring er det mest bundvendingen og den omfattende fiskedød i Mariager Fjord, der fylder.

Men af mine notater fremgår det også, at jeg lørdag den 16. august, mest af alt i frustration over ikke at kunne sove for varmen, kører til parkeringspladsen, der ligger i søens østende. Klokken er lidt over fire og det er stadig halvmørkt. Water Otteren, min daværende pontonbåd, ligger bag i bilen og skal blot pumpes op for at være funktionsklar.

Kun iført shorts og en t-shirt, ror jeg forsigtigt langs kanten, mens jeg spejder efter fiskeaktivitet. Ud for mergelgraven, tæt under land ser jeg en stime årsyngel der jagtes.

I enden af forfanget sidder der en sparsomt bundet sort Wolly-Bugger. 

En søørred på 56 centimeter tager fluen i det første kast! Et par kast senere er det en mindre gedde der følte sig fristet. Morgenen blev sluttet et par aborrer. Alle fiskene blev fanget på omkring 30 - 40 centimeters vand.

Inden klokken seks var jeg tilbage ved bilen.

Inden havde jeg dog målt vandtemperaturen til at være 22 grader, hvilken igen inspirerede mig til en forfriskende morgendukkert.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers