Jernhatten

djursland jernhatten hanna

Lidt nord for Ebeltoft finder du Jernhatten. Sydpå kan du i klart vejr se den lille ø Hjelm og en anden populær plads, nemlig Kobberhagen. Nordpå har du Ruggaard strand. Kort sagt: Kilometer efter kilometer godt fiskevand i begge retninger.  

Parkering: Skal du vadefiske kan du parkere på den afmærkede plads og følge stierne ned til vandet. Skal du søsætte pontonbåden kan det skal fra  P-pladsen (sløjfen ved Dianavej).

Vadefisker: Der kan fiskes både nord -og sydpå. De fleste foretrækker dog området omkring revet. 

Pontonbåd eller flydering: Der er kun få meter til havstokken. Vær også opmærksom på, at der ved søsætningsstedet er et mindre rev og revlegennembrud, der absolut ikke skal overses!  

Bundforhold: Blandet med sten sand, muslinger, ålegræs. Visse steder er der temmelig dybt tæt på land

Vind og vejr: Pladsen giver lidt læ når vinden er i det vestlige hjørne.

Sæson: Kan fiskes hele året.  Vær opmærksom på helårs fredsningsbæltet ved åen der afvander Stubbe Sø. 

Jernhatten

Den 49 meter høje Jernhat er speciel fordi den består af et hårdt materiale som havet ikke har kunne nedbryde. Derfor fremstår Jernhatten i dag som et meget markant fremspring i Kattegat. 

Spændende fiskeplads hvor et stenrev rækker langt ud i vandet. Den meget store Blaksten længst ude er stedets vartegn.  Muligheder for fangst af såvel havørreder, multer og sæsonen hornfisk og makrel.

Jernhatten er et rigtigt godt udgangspunkt for flere kilometer godt fiskevand i nordlig retning mod Sønderskoven og Ruggård. Bundforholdene er virkelig fine, afvekslende med store sten, sandbund og spredt vegetation.

djursland jernhatten morgen

Sommermorgen: Klar til søsætning og oplevelser!djursland jernhatten mong makrel

Ud over at være en god ørredplads, er der i sæsonen også et fint makrelfiskeri i området ud for Jernhatten 

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers