Vind og vand!

Lørdag den 16. maj 2020.200516 stensgaarde skyer

Med den friske vind direkte fra vest valgte vi at fiske nogle timer i læ af Karlby Klint.

Djursland, Stensmark

Hverken luft eller vandtemperaturen fik mig til at tænke på at vi er midt i maj. 

På vejen fra Randers passerede flere heftige byger der ud over vandet også satte ekstra fart i vindstødene. Trøstede mig dog med at bygerne ofte giver langt mere vand længere inde i landet, end ude ved kysten. 

Mødtes som aftalt kl. 09.00 med Henrik Minor Vedel, der som næsten altid havde medbragt kaffe og rundstykker. 

Mens vi hygger med morgen kaffen, returnerede et andet hold lystfiskere, der havde været i gang siden solopgang. De morgenfriske spinnefiskere havde ikke set noget til ørrederne, men havde dog haft kontakt til hornfiskene. 

På trods af vinden, var vandet få meter fra land spritklart. Strømmen var nordgående og vandstanden derfor faldende. Som vanligt kunne vi nyde synet af en masse fødeemner i form af bl.a. rejer og tobiser der blot venter på nogle ørreder eller andre rovfisk...

Desværre så vi, på trods af de ellers gode forhold, heller ikke i dag noget til de større ørreder. Torsk og sej, der for nogle årtier var vanlige, eller næsten uundgåelige at fange er, takket være en fiskeriforvaltninger der tolerere trawl og andet rovfiskeri, også væk. Når også der er langt mellem de attraktive ørreder, må vi sende en venlig tanke til de beslutninger der er taget som reducere udsætningerne og en eksplosiv udvikling i antallet af skarv. 

Havde dog en lille ørrede der vendte efter fluen og nogle hornfisk der mellem gydningen var til fluer. 

Kan i øvrigt anbefale læsning af Steen Ulnits artikelserie "Fiskeplede på afveje" som du bl.a. finder på Fisk & Fri's hjemmeside eller på Facebook gruppen af samme navn. 

200516 stensgaarde hl rain

Formiddagen gav også nogle heftige byger.

200516 stensgaarde klinten

Smuk fiskeplads uanset vind og vejr. 

200516 stensgaarde mong klint

Henrik Minor Vedel prøver at finde en af de efterhånden sjældne ørreder.