danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Mandag den 24. juni 2019.190624 udbyhoj boat solop

Bortset fra at der er blevet meget langt mellem ørrederne, er en morgentur til fjorden stadig et godt valg.

 Randers Fjord, Udbyhøj

Ikke en vind! Fjorden ligger helt blank og så hver en bevægelse under overfladen afsløres. Vandet er lige begyndt at falde. Kort sagt en perfekt morgen til ørred og multefiskeri. 

Forventningerne er ikke høje. Tænker dog tilbage på tidligere år, da sådan en morgen normalt afslørede ørreder der jagtede kutlingen og rejer i det lave vand og multer der fouragere i strømkanten.

Startede med at drive med strømmen og fiske ud mod poldene. Krydsede fjorden og fiskede omkring det store muslinge rev på fjordens nordside. Var ude i "Sækken" der stort set er sandet til. Tog derefter turen langs sejlrende næsten ud til Gittermasten. På vejen ind fiskede jeg langs pollene på nordsiden. Altsammen områder der tidligere givet hundredevis af ørreder i nettet. 

Ved godt at der er langt mellem ørrederne som følge af de reducerede udsætninger og gyde og opvæksvandløb, der ikke på naturlig vis kan producere tiltrækkeligt med ørreder... Apropo, så er det på alle måder utilfredstillende, at Gudenåcentralen holder deres pligt udsætninger af ørred tilbage fordi de ikke mener der skal betales "vildfisketillæg". En udgift på omkring 25.000 kroner, der betyder at ørrederne ikke, som det ellers er påbudt, skal udsættes i Gudenåsystemet. 

Når så DTU også har decimeret udsætningerne, er det indlysende at de fleste af os oplever et forringet fiskeri i åen, fjorden og langs djurslandskysten. 

Selvfølgelig er det klogt at undersøge hvad der er årsagen til Gudenå ørredbestandens kollaps. Også på gydepladserne mangler der ørreder, er det dokumenteret  fra flere sider. Og mon ikke undersøgelsen vil vise at skarv, sandvanding og selvfiskende redskaber er hoveddproblemet...

Vil selvfølgelig presse på for at få udsætninger op på det tidligere niveau ligesom jeg vil arbejde for at forbedre forholdene i de vigtige gyde og opvæksvandløb. Frygter imidlertid at ørrederne helt vil forsvinde, hvis vi skal vente de tre år der er nødvendig før en undersøgelser og rapporterne er færdige. 

Multer

Havde håbet på at finde nogle multer. Men nej.... Så ikke en eneste, og så heller ingen af de garn som tidligere var sat efter den eftertragtede fisk. Er bestanden opfisket eller hvad sker der lige? Vi er mange der gerne vil have et svar. 

På dagens tur så jeg vel omkring 4-5 ørreder. Fangede lidt hornfisk og fjæsing.190624 udbyhoj fjasing

Fangede flere fjæsing på omkring en halv meter vand.190624 udbyhoj yderfjorden

Indsejleningen til Randers Fjord - i baggrunden ses den kabeltrukne Udbyhøj færge.190624 udbyhoj gravand

 Mor gravand syntes det er på tide at de kære ællinger lære at svømme...

 

  

Visit Randers


Bed and breakfast ved Kattegat og indsejling til Randers fjord

Se her (Link)

Randers Fjord, Feriecenter:

Se her (link)

Feriehuse - Udbyhøj, Danmark

Fint hus med god placering til fx en mindre gruppe lystfiskere der ønsker at fiske i Randers Fjord eller på Djursland.

Se her  (link)

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16