danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 7. juni 2019.190607 randers fjord andersen fishing

På trods af næsten umulige forhold forsøger Lars Andersen at lokke en ørred til fluen.

Randers Fjord, Kare til Stenrevet.

Efter diverse møder var der tid til en tur. Kørte sammen med Lars Andersen til Kare hvor vi søsatte pontonbådene.

Bemærkede snart at vandet var temmeligt uklart af grønalger - en konsekvens af udledningen af for mange næringsstoffer fra specielt landbruget. Men også opvarmningen af vandet i den opstemmede Gudenå ved Tange, har en negativ indflydelse på vandmiljøet. 

Håber nu, at det det nyvalgte (grønne) folketingsflertal sætter alt ind på en genopretning af miljøet. Der skal handles nu, og det er mit håb at der oprettes et stærkt miljøministerie med en engageret og ansvarlig miljøminister. Alle planer, tanker og forslag om flere havbrug må også skrinlægges, ligesom der vil være god miljøpolitik i at lukke de nuværende storforurenene havbrug. Fiskeproduktionen må på land og produktionen må foregå således at det overskydende vand bliver renset. 

At vi heller ikke i dag så noget til ørrederne, er også problematisk. For samtidig med at der bruges millioner på markedsføring af vores fiskevande, opleves der de fleste steder en faldede fiskebestand. Fisketrykket overstiger tydeligvis den sparsomme naturlige produktion fra vores sandflugtslidende mindre vandløb. For administratorerne af vores fisketegnsmidler er det en ubekvem sandhed, at der ikke kan oprettes et kvalitetsfiskeri uden  udsætninger af yngel og smolt. 

Fisketuristerne kommer måske, men når de ser forholdene og oplever at der er blevet kilometer mellem fangsterne, bliver det kun til et engangsbesøg. Makredsføringsmidlerne, der kunne være brugt langt bedre på fx. udsætninger, er spildt!

På dagens tur mellem Kare og Stenrevet blev det ikke til en eneste ørred!190607 randers fjord strandskader

På en dag som i dag ville der for blot et par år siden være både vadende lystfiskere og trollingbåde på fjorden. I dag mødte vi kun disse to vadefiskere.190607 randers fjord stenrev

Stenrevet - normalt en sikker fiskeplads i Raders Fjord. I dag var der dog ingen ørreder der var interesseret i vores fluer.190607 randers fjord alger

Heller ikke Randers Fjord har brug fra flere næringsstoffer fra bl.a. landbruget - tværtimod!190607 randers fjord alger motor

Sigtbarheden var minimal på dagens tur....

Visit Randers


Bed and breakfast ved Kattegat og indsejling til Randers fjord

Se her (Link)

Randers Fjord, Feriecenter:

Se her (link)

Feriehuse - Udbyhøj, Danmark

Fint hus med god placering til fx en mindre gruppe lystfiskere der ønsker at fiske i Randers Fjord eller på Djursland.

Se her  (link)

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo