danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Vejrskift under klinterne

Søndag den 20. juni 2021.210620 karlbyklint low water boat

Vandstanden faldt næsten en halvmeter i løbet af formiddagen. Ellers blev til en lille ørred, en torsk, fjæsing og hornfisk.

Djursland, Karlby Klint

Fjæsing i store mængder og et fiskerierhverv der forlanger kompensation 

Ålesaksen er her i sommermånederne blevet en nødvendig følgesvend når jeg fisker i det salte.

I takt med at rovfisk som torsk og sej er opfisket, og i dag stort set er udryddet i Kattegat, er der både plads og føde til den smukke fisk med de giftige pigge.

Apropo de manglende og savnede torsk, er det næsten ikke til at holde ud at høre på klynkende fiskerierhverv, der nu forlanger kompensation for ikke længere at kunne fiske i engelsk farvand. 

Tænker på, at vi igennem de sidste årtier har hørt biologerne advare om at torskebestanden er overfisket og truet, mens fiskerne nærmest gjorde grin med fiskerne faglige argumentation, med ordene: "Der er torsk nok og vi er selv bedst til at vurdere bestandens størrelse!"

Som alle ved havde biologerne ret - desværre!

Ørred, hornfisk, fjæsing og en baby torsk.

Jeg kom først i vandet og på en af de første kast ind over revet, huggede en lille ørred min rejeflue. Dejligt at mærke interessen for fluen også selv om ørreden kun var omkring de 30 centimeter. Selv om forholdnede var eller gode med uroligt vand og overskyet var det den eneste dag vi så på dagens tur. 

Havde medbragt en stang monteret med en hurtigsynkende line og håbede på at der ville kom en flok makreller forbi. Det var dog ikke i dag. 

Hvad der derimod var rigeligt af var fjæsing. Uanset om fluen fiskede på 6 meter vand eller blot en meter, var de der...

På det dybe vand lykkes det mig at få en baby torsk til at tage fluen. Havde jeg fisket i samme område for 30 år siden, kunne jeg hurtigt have fyldt både med fine kysttorsk på op til 5 kilo. Minderne har man da lov til at have! 

Endelig var et par hornfisk også interesserede i fluen. 

210620 karlbyklint mong

Henrik Minor Vedel har fluen i vandet mens vi skifter plads.

210620 karlbyklint henrik leth

Lyn, torden og vand... Efter godt 4 timers fiskeri med pålandsvind, skiftede det til fralandsvand, trukket af nogle heftige tordenbyger.

210620 karlbyklint vejr lyn

Tordenvejret med masser af lyn bevægede sig hurtigt mod os og vi valgte at tage ind. 

1000_200_mariager_spring.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers