danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 17. januar 2020.200117 gudenaa gedde

En af dagens smukke Gudenågedder der ikke kunne modstå min flue...

Gudenåen ved Randers

Det tager lige nøjagtigt 20 minutter alt inklusivt fra jeg forlader min bopæl til jeg kan søsætte pontonbåden ved Naturcenteret. Jo, som lystfisker er det perfekt at bo i Randers, hvor vi udover Gudenåen har mulighed for hurtigt at komme til Djursland, Randers og Mariager Fjorde.

Med sol fra morgenstunden og en tom pensionist kalender, var der ikke mange overvejelser over hvad dagen skulle bruges til. 

Selv om vandet var kraftigt faldende besluttede jeg mig for at ro et stykke opstrøms inden fiskeriet blev påbegyndt. Det gav sved på panden og under armene - sikkert sundt. 

Et par gedder blev fristet og der blev kikket lidt på fuglene der er tal- og artsrige i området. 

200117 gudenaa sic

Som det kan ses er vandstanden i Gudenåen lav. (Bemærk den mørke markering på sivene sivene i baggrunden) Vandstanden i den nedre del af styres af tidevandet i Randers Fjord. 

 200117 gudenaa randers tegl

Byen med de røde tegltag set fra Gudenåen. Fantastisk at vi midt i Randers har adgang til et område med et rigt fugleliv, odder og gedder!

200117 gudenaa grej

Dagens set-up: Line med synkespids monteret med et kort forfang.

200117 gudenaa lille lappe dykker

Den lille Lappedykker er 23-29 cm lang og er dermed den mindste lappedykker. Den vejer 125-225 g og har et vingefang på 40 – 45 cm. Sommerdragten er mørk med sort isse og brune kinder, hals og strube. Det er meget karakteristisk, at den har en tydelig gul mundvig. Vinterdragten er mørk med beige halssider, bryst og flanker. Fuglen dykker ofte, når den forstyrres og kan være under vandet i 25-30 sekunder.

Den yngler i små vandhuller, kanaler og i sivbræmmerne langs søer. Reden bygges af vandplanter og gøres fast til siv eller lignende vandplanter. I maj/juni lægges 4-6 æg som udruges på 19 – 25 dage. 

 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Bredningen_Henrik_Leth_gedde.jpg

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo