Forår uden virus

Onsdag den 25. marts 2020.200325 Tange mong gedde

Henrik Minor Vedel med en af dagens veloplagte gedder!

Tange Sø

Med aflyste møder og ikke mindst med livsvigtige anbefalinger om at undgå at komme for tæt på andre mennesker og derved risikere at blive coronasmittet eller smitte, er en fisketur en oplagt mulighed. Du kommer ud i den friske luft, du for motion og du er sikker på gode oplevelser. Altsammen noget der skulle styrke dit immunforsvar og din livskvalitet.

Dagens tur startede med at en isfugl kom i god fart, lavt flyvende over vandet. Den smukke fugl havde travlt! Også musvågerne var på vingerne, men mest oplivende var en klækning af slørvinger og et par ørreder, der havde fået øje på dem! Tror jeg skal en tur af sted i april, kun med det lette grej. (Tørfluer og nymfer).

Gedderne var ikke specielt i biddet, men en god håndfuld blev dog fristet af vores fluer og måtte en "tur ind og hilse på", inden de kom retur.

200325 Tange vandstand

Gudenåencentralen har sænket vandstanden i den opstemmede Gudenå, sikkert for at sætte mere fart på strømmen længere opstrøms. Fjernede man i stedet den 10 metar høje mur der stemmer Gudenåen op og spærre for vandrefisk m.v., ville der for alvor komme gang i vandet på dets vej mod Randers  Fjord og Kattegat. 

200325 Tange rod 

En rod med mange friske å-kande skud - et tydeligt tegn på foråret!

200325 Tange gedde

Gedderne er snart klar til årets gydning der foregår i det lave vand mellem siv og anden vegetation. 

200325 Tange ansbroen

Henrik Minor Vedel fisker og driver med friske strøm der er under broen ved Ans. 

 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers