danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Minus og plusgrader

Fredag den 4. marts 2022. 220304 tange kaare gedde

Tange Sø: Fiskede i dag sammen med Kåre Schmidt Ettrup. Da Kåre havde en aftale sidst på dagen mødtes vi ved nitiden - et par timer inden frosten blev fortrængt af forårssolen.

Solrigt, tørt og køligt!

Med frost om natten og plusgrader over middag, burde vi nok have startet fiskeriet lidt senere. (Det gør vi næste gang). 

Under alle omstændigheder startede fiskeriet sløvt - gedderne bryder sig tydeligvis ikke om frostgrader og højtryktsvejr. 

Vandet var klart og de fleste steder kunne vi se bunden af Gudenåens oprindelige løb. Og nej i denne øvre del af Tange sø er der ikke slam, men derimod sten og gydegrus. Med den eneste rigtige løsning - en tømning af søen og en fritløbende Gudenå - kunne der på få år skabes et unikt vandløb med en rigdom, som vi ikke har andre steder i landet. 

Først den sidste time mærkede vi en smule til gedderne. Kåre skulle hjem mod Ålborg kl. 13.00 da han havde en vigtig familieaftale. 

Det blev således til et par nap og en enkelt gedde til os begge. Kåre med dagens største - min var en mindre hanfisk på ca. 50 centimeter. 

220304 tange kaare fisker

 Gedderne holdt tydeligvis til langs med sivene. 

220304 tange undervandet

En hundestejle hygger sig sammen med en stime lodder. Bemærk søbunden og de fine sten der blot venter på at Gudenåen slippes fri og laksene igen kan gyde!

1000_200_x_streamer.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers