Film, gedder og majfluer!

Tirsdag den 16. maj 2023.230515 tange daniel geddeTange Sø - søen som jeg gerne vil undvære: Havde rigget dobbeltbåden til dagens tur hvor jeg havde en aftale om geddefiskeri, snak og film med Daniel Holm og Stefan Skovbo.

Med fotografen på forsædet!

Mødtes ved Kongens Bro og kørte efter vi havde rigget grejet til min bil nedstrøms til Ans.

Havde en aftale med min ven Daniel Holm fra Nordic Angler i forbindelse med filmprojekt fiskevand.

Der skulle snakkes, fiskes og filmes og selvfølgelig præsenteres noget grej.

Jeg havde Stefan (fotografen) på forsædet og kunne således også fiske.

Det blev til en dag med masser af aktion og lidt smukke gedder, som sikkert gør det langt bedre end mig på den kommende film.  

Udover gedderne der skulle have hovedrollen, kunne vi også nyde synet af masser af vårfluer og en del forskellige døgnfluer bl.a. Danica og Vulgata - det er tid! 

Fiskeørnen og isfuglen viste sig også inden vi ved firetiden gik i land.

Læs mere om mit geddefiskeri her: www.naphans.dk

Hurra for motoren

Havde luret vejrudsigten der forudsagde frisk vind fra det nordvestlige hjørne hvilken er ensbetydende med modvind de sidste kilometer ned mod Ansbroen. Heldigvis havde jeg monteret Torqeedo'en, der de sidste kilometer fragtede os smertefrit og lydløst mod bølger og vind.  

230515 tange gedde cradle 

Gedden der skal fotografes og filmes behandles skånsomt.

230516 tange daniel stefan

Daniel Holm og Stefan Skovbo nyder frokosten.

230515 tange majflue

På dagens tur oplevede vi en god klækninger af majfluer.  

Om Majfluerne

Efter at vandremuslingen har gjort sit indtog og gjort vandet klar, var dansemyg det mest udbredte insekt i denne del af Gudenåen. 

På dagens tur mødte vi flere døgnfluearter, vårfluer og lidt slørvinger.

Majfluerne Ephemera danica og Ephemera vulgata er begge arter af insekter i familien Ephemeridae, der tilhører ordenen Ephemeroptera. Begge arter er kendt for deres karakteristiske, kortvarige voksenliv, der ofte kun varer i et døgn.

Ephemera danica, også kendt som den danske majflue, er en af de største arter af majfluer i Europa og kan nå op på en størrelse på op til 25 mm. Den er kendt for sin brunlige farve og karakteristiske vinger med mørke årer. Ephemera danica er en almindelig art i Danmark og kan ses fra maj til juli måned.

Ephemera vulgata, også kendt som den grønne majflue, er en lidt mindre art end Ephemera danica og kan nå op på en størrelse på op til 20 mm. Som navnet antyder, er denne art ofte grønlig i farven og har karakteristiske, grønne vinger. Ephemera vulgata kan også ses fra maj til juli måned og er almindelig i Europa.

Begge arter tilbringer størstedelen af deres liv som nymfer i vandet, hvor de lever af alger og plankton. Når nymferne er klar til at forvandle sig til voksne insekter, kravler de op på land eller vegetation og udfører deres karakteristiske parringsdans, før de lægger deres æg i vandet og dør kort tid efter.

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers