Juletur i plusgrader og lidt fra året...

Mandag den 18. december 2023.231218 gudenaa randers julegeddeGudenåen ved Randers: Ved at være klar til at genoptage fiskeriet og i dag var vejret med os. Dejligt at komme ud med Mosqeeto'en.

Dagens tur i korthed

På dagens tur mødte vi både isfugle og odder. Vandet var stigende og overraskende klart selv om vi det sidste stykke tid har haft masser af nedbør. Havde først et godt hug og lidt senere en mindre gedde som jeg fik ind og ønskede godt nytår. 

Mødte en af mine venner der kunne fortælle at han flere gange har set en vaskebjørn i området - bjørnen må jeg dog have til gode til en anden gang. 

Udover fiskeriet, havde jeg en del opkald der alle handlede om Nordic Waste og forureningen herfra. Det er en sag der vokser...

Et Skelsættende År: At Navigere Gennem Udfordringer og Muligheder

Året 2023 markerede begyndelsen på en rejse præget af udfordringer. Året startede med at Lene brækkede sit lårben med efterfølgende gangbesvær, smerter og med dagligt behov for hjælp til at håndtere livet og sit handicap.

Situationen blev yderligere kompleks, da en kortslutning i en pose med brugte litium batterier resulterede i brand og total nedsmeltning af min VW Caddy, hvilket gav foråret en ekstraordinær og uventet dimension af vanskeligheder. 

Sommeren ser jeg derimod tilbage på med stor taknemlighed. Igen i år var jeg så priviligeret at kunne bo, guide og fiske på Rena Fiskecamp. Fantastisk at opleve hele sæsonens klækninger og følge fiskene på deres forskellige standpladser.

Kom hjem til Randers -og Mariager Fjord inden iltsvindet for alvor tog fat. Bliver rasende når politikerne snakker uden handling og uden vilje til at gøre noget ved problemet. Også i 2024 vil sommerens afslutning være lig med iltsvind og fiskedød. Snak, snak, snak og ingen handling!

I slutningen af september fik jeg Helvedsild - en lidelse der fuldt og helt lever op til sit navn. Efter godt en måned med antiklø-creme og piller kom jeg dog over det…

Den tragiske kulmination fandt sted den 5. november, da Lene desværre mistede kampen mod blodforgiftning, som var relateret til gallesten. Hendes bortgang har efterladt et dybt tomrum og en følelse af tab.

Nu står jeg over for en usikker fremtid, og det er en rejse, der bringer både sorg og uvished med sig. Men midt i disse udfordringer, ser jeg også der muligheder og oplevelser, bl.a. takket mit gode helbred. 

At dele denne rejse med jer er ikke kun en terapeutisk handling, men også et forsøg på at omfavne de muligheder, der trods alt kan opstå i kølvandet på smerte.

Sorgens vej er kompleks, men sammen med uvisheden, kommer også en åbenhed over for nye perspektiver og muligheder, som jeg håber at kunne udforske og dele i fremtiden. 

I den situation er det vigtigt med gode venner, naboer,  men så sandelig også familien, som jeg må give større opmærksomhed.

Mit håb er, at vi sammen må finde styrke i fællesskabet og opdage veje til heling og håb i livets kommende kapitler.

Med ønsket om et godt nytår! 

231218 gudenaa randers henrik leth gedde

Sikkert sidste tur inden jul. Temperaturen lå på næste 10 grader og det regnede kum minimalt. 

231218 gudenaa randers regnskov

Vi søsatte ved Naturcenteret og fiskede både opstrøms og nedstrøms. 

231218 gudenå kaare

Kåre Schmidt Ettrup trængte også til at komme på vandet. Havde to gange kontakt til gedder. 

231218 gudenaa randers jul gedde

I området løber Gudenåen i flere løb. Tæt på byen og alligevel ude i naturen.  

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers