Gudenåen: Stigende vand og byger

Torsdag den 6. juni 2024. 240606 gudenaa randers mellem sivGudenåen ved Randers: I forbindelse med fredags arrangementet med Hans Van Klinken skulle jeg hente nøglerne til Naturcenteret. Benyttede samtidig lejlighed til at søsætte pontonbåden. Gedderne var desværre ikke i biddet!

En tur uden Gedder...

Besluttede at fiske lokalt - i Gudenåen ved Randers.

Med sædvanlige høje forventninger og en frisk flue på forfanget havde set frem til at fange nogle gedder.

Søsatte som så ofte før min pontonbåd i området ved Naturcenteret. 

Udfordringer

Min fisketur startede med et klart mål: at fange de stærke og smukke gedder, som Gudenåen tidligere var kendt for. Men efter tre timer på vandet var resultatet nedslående – ikke én eneste gedde hverken mærkede eller så jeg noget til.

Vandstand

Vandet i Gudenåen var kraftigt stigende, og i perioder vendte strømmen - vandet løb opad... . Dette kan have forstyrret fiskens adfærd. Derudover har jeg og flere andre bemærket, at antallet af gedder (og andre fisk) i fjorden og åen er faldet dramatisk de seneste år.

En vekslen mellem sol og regn

Meteorologerne havde forudsagt en dag med skiftende vejr, og de fik ret. Solen tittede frem af og til, men dagen var også præget af heftige regnbyger og kraftig vind. Det gjorde i perioder fiskeriet udfordrende, men på en måde også spændende.

Naturens Skønhed

Selvom gedderne udeblev, var der masser at nyde på Gudenåen. Under det klare vand stod grøden og åkanderne højt, og det var en fornøjelse at glide stille gennem naturens skønhed. Fuglesang og den friske luft bidrog også til oplevelse, trods manglen på fangst.

Konklusion

Selvom fiskeriet ved Gudenåen denne gang ikke gav gevinst, var det en påmindelse om, at naturen og oplevelsen i sig selv ofte er belønning nok. Næste gang håber jeg, at gedderne viser sig fra deres bedre side, men indtil da vil jeg huske denne dag for de naturskønne omgivelser og den fred, som kun en dag på vandet kan give.

240606 gudenaa randers regn

En byge passere... 

240606 gudenaa randers aakander

Fiskede bl.a. i de små lavvandede vige hvor jeg tidligere har fanget mange gedder....

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers