danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Gudenågedderne bryder sig ikke om kraftig strøm

100919_jan_gudenaa

Jan Kristiansen er godt mør efter en frisk dag på Gudenåen

Havde oprindeligt planlagt en Gudenå / Tange tur. Da vi imidlertid kun var 2 mand og to biler, valgte vi at søsætte ved Stevnsstrup for efterfølgende at drifte og fiske på strækningen til Randers. 

Vandet var fra starten kraftigt faldende og der blev skubbet godt på af en meget frisk nedstrøms vind. Havde frygtet at grøden stadig ville volde problemer, men åen var de fleste steder særdeles fiskbar. 

Havde til at starte med nogle forsigtige gedder der blot vente efter fluen. Endelig var der bid. En smuk, næsten havørredblank gedde på omkring 4 kilo havde taget flashfluen og fightede som vi kender det når det gælder gedderne i Gudenåen. 

Lige nedstrøms Nørreåens udløb var der igen bud efter fluen. Med voldsom energi, og med kræfter som ikke engang min 0.50 mm forfangsspids og min ellers rygradsstærke Fenwich kunne tøjle, satte en plus 10 kilos gedde af mod grøden. Havde monsteret på et par minutter inden fluen, næsten helt udrettet slap sit tag. På restens af strækket så jeg kun få gedder, dog uden at have fast fisk. Jan fangede en lille gedde. 

Sluttede ved Kajskklubben, hvor Lene velvilligt mødte op til chaufførjobbet. 

Ps. Gedder i stærk faldende vand er sjællendt særligt samarbejdsvillige. 

{jcomments on}

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers